Bourgogne

Vin fra Bourgogne er kendt i hele verden, selve navnet Bourgogne er sød musik i de fleste vinentusiasters ører. Hjemstedet for nogle af verdens mest elegante, ypperlige, silkebløde og forføreriske vine på druesorterne Pinot Noir fra Bourgogne og Chardonnay, der forsøges efterlignet af producenter over hele verdenen.

Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 176

Faldende orden
 1. Beaune Clos Du Roi

  Intensitet, koncentration og saftighed fra én af de mest berygtede 1. Cru™s i Beaune. Tollot-Beaut™s ›Clos du Roi› er i særdeleshed en af producentens største og mest kraftfulde vine og fremstår i denne 2017-udgave inviterende og ubeskriveligt charmerende allerede nu. Duften er uhyre aromatisk og lettere underskovskrydret, med noter af mørkerøde kirsebær, vilde brombær, bitre urter og vådt efterårsløv, kærtegnet af perfekt doserede fadtoner og et strejf af friske skovsvampe. Dyb, mørkfrugtet og mellemfyldig på tungen, komplementeret af en fløjlsagtig tekstur og en opfriskende syre. En kompleks, smidig og længelevende finale, sætter det sidste penselstrøg på denne ungdommeligt-smukke ›Clos du Roi›. 

  ›Clos du Roi› er en muromkranset vinmark på blot 13 hektar, placeret i den nordlige ende af kommunen. Vinene fra denne side tenderer til at være en anelse friskere og mere ›kølige› i stilen, sammenlignet med dem fra syd. Begunstiget af en perfekt syd/syd-østvendt eksponering, samt en veldrænet kalkstensholdig jordbund, er dette uden tvivl ét af appellationens bedste terroirs. Her ejer Tollot-Beaut op til mere end 40 år gamle vinstokke, hvorfra alle druer håndhøstes og afstilkes 100%. Vinen lagrer i en længere periode på 228 liters egetræsfade, heraf 50% nye.  

  Bonus: Navnet ›Clos du Roi› (kongens ›Clos›) refererer til Kong Ludwig d. XI som tilegnede sig vinmarken i slutningen af det 15. århundrede.  

  kr. 679,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Bourgogne Blanc
  90/100 & 5 STJERNER:, "Friske noter af fersken i næsen. Flot klassisk hvid Bourgogne med kølige stenfrugt noter og et let velintegreret fadpræg. Pæn intensitet og en let krydret afslutning.", - Thomas Rydberg, EKSTRABLADET, , Fichet™s visitkort, der i sandhed vidner om producentens tårnhøje niveau.  En Bourgogne Blanc der imponerer med sin intensitet, nerve og energi. Uimodståelig burgundisk duft, med noter af lyse abrikoser, modne citrusfrugter, brioche, nystrøget  tændstik og smør. I munden opleves vinen frisk og delikat, dog med en rigdom og frugtfedme, der giver associationer til de noget mere bekostelige kommunevine. Abrikos, hvid fersken, akacieblomst og hvide liljer, suppleres smukt af våde sten, smør og nypisket marengs. Vinen  har i 2018 årgangen en anelse mere fylde, tæthed og frugtmodenhed sammenlignet med 2017™eren, men  er dog ubetinget stadig i den elegante og mineralske ende af spektret., , -----, , Druerne til Fichet™s Bourgogne Blanc kommer fra 3 forskellige marker i Meursault. Fra ›Les Dressoles› i den nordlige del af Meursault, samt ›Grandes Coutures› og ›Les Grands Clous Perrons› i den sydlige. Alene denne beslutning vidner om domainet™s perfektionisme. Stokkene er op til ca. 40-70 år gamle og de dybe jordbunde er sammensæt af ler- og kalksten. Druerne håndhøstes og selekteres strengt i vinmarken. De hele klaser presses blidt i en pneumatisk presse inden mosten gærer på store fade, hvor den malolaktiske omdannelse ligeledes finder sted. Vinen lagrer ›sur lie›, med enten ingen eller ganske blid ›Bâttonage› (omrøring af de døde gærceller i mosten). Vinen lagrer efterfølgende på i ca. 12 mdr. på 500-600 liters fade, inden den hviler i 6 mdr. på ståltanke. Dette for ikke at overdøve friskhed, frugt og terroir.  
  kr. 259,00
  Tilføj til ønske liste
 3. Bourgogne Blanc
  Defaix familien har siden 1959 produceret klassiske mineralske vine i Chablis. Deres Bourgogne Blanc er ligeså produceret i den helt rene og ranke stil. Bernards to sønner har de sidste mange år stået for produktionen på domainet. Didier Defaix passer vinmarkerne, mens Sylvain Defaix står for vinifikationen i kælderen. Huset er certificeret økologisk og har stor fokus på bæredygtig vinfremstilling. Dette er alt sammen med til at give chardonnay-druen et rent og mineralsk udtryk.
  kr. 165,00
  Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 176

Faldende orden

Bourgogne er beliggende i det centralt østlige Frankrig og strækker sig med 220 kilometers afstand, fra Chablis til byen Lyon. Regionen har altid haft en særlig plads i Otto Suenson’s hjerte, og det er med stolthed i stemmen, at vi i dag kan kalde os selv for én af landets førende Bourgogne-importører. 

Chardonnay og Pinot Noir er regionens vigtigste druesorter og er uden tvivl dem der har gjort vin fra Bourgogne så berømt. Man skal dog ej forglemme (eller underdrive) druesorten Aligoté, som i højere og højere grad er kommet i fokus hos mange af de kvalitetsorienterede producenter. Gamay er hoveddruen i Beaujolais, en fantastisk rød druesort der er bedre egnet i det varmere beliggende klima i den sydlige ende af regionen.

Vin fra Bourgogne underinddeles overordnet set i 5 subregioner: Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais og Beaujolais. Côte d’Or underinddeles yderligere i hhv. Côte de Nuits og Côte de Beaune, hvor Bourgognes absolut mest sagnomspundne kommuner og vinmarker findes. Klimaet i Bourgogne rangerer fra køligt fastland i nord til mere moderat (og semi-kontinentalt) i syd, og jordbundsforholdene er et decideret skakspil i sig selv. De korte somre og forårsfrost er nogle af Bourgognes største klimatiske udfordringer, hvilke i høj grad er ansvarlige for de betydelige årgangsvariationer som regionen lider under. Selve markens placering og eksponering er af altoverskyggende betydning i Bourgognes særlige og meget detaljerede klassifikationssystem.