Vin fra Bourgogne

Vin fra Bourgogne er kendt i hele verden, selve navnet Bourgogne er sød musik i de fleste vinentusiasters ører. Hjemstedet for nogle af verdens mest elegante, ypperlige, silkebløde og forføreriske vine på druesorterne Pinot Noir fra Bourgogne og Chardonnay, der forsøges efterlignet af producenter over hele verdenen.

Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 29

Faldende orden
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 29

Faldende orden

Bourgogne er beliggende i det centralt østlige Frankrig og strækker sig med 220 kilometers afstand, fra Chablis til byen Lyon. Regionen har altid haft en særlig plads i Otto Suenson’s hjerte, og det er med stolthed i stemmen, at vi i dag kan kalde os selv for én af landets førende Bourgogne-importører. 

Chardonnay og Pinot Noir er regionens vigtigste druesorter og er uden tvivl dem der har gjort vin fra Bourgogne så berømt. Man skal dog ej forglemme (eller underdrive) druesorten Aligoté, som i højere og højere grad er kommet i fokus hos mange af de kvalitetsorienterede producenter. Gamay er hoveddruen i Beaujolais, en fantastisk rød druesort der er bedre egnet i det varmere beliggende klima i den sydlige ende af regionen.

Vin fra Bourgogne underinddeles overordnet set i 5 subregioner: Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais og Beaujolais. Côte d’Or underinddeles yderligere i hhv. Côte de Nuits og Côte de Beaune, hvor Bourgognes absolut mest sagnomspundne kommuner og vinmarker findes. Klimaet i Bourgogne rangerer fra køligt fastland i nord til mere moderat (og semi-kontinentalt) i syd, og jordbundsforholdene er et decideret skakspil i sig selv. De korte somre og forårsfrost er nogle af Bourgognes største klimatiske udfordringer, hvilke i høj grad er ansvarlige for de betydelige årgangsvariationer som regionen lider under. Selve markens placering og eksponering er af altoverskyggende betydning i Bourgognes særlige og meget detaljerede klassifikationssystem.