Dedicated to wine since 1880
Indkøbskurv (0) Kr. 0

Nyheder

Indkøbskurv (0) Kr. 0
Hjem Producenter Il Poggione

Il Poggione er en af de mest ikoniske producenter i Brunello di Montalcino. Il Poggione er i dag stadigvæk ejet af Francheschi familien, som selv grundlagde vingården tilbage i 1890.

Vineriet er beliggende i Sant Angelo in Colle - i den bedste del af Brunello distriktet. Her ejer Il Poggione ca. 600 hektar, hvoraf 125 er beplantet med vinstokke. Man har naturligvis størst fokus på Sangiovese, men arbejder med mindre mængder af Merlot, som bl.a. bruges i husets Rosso Toscana vin samt 70 hektar med oliventræer.

Vinmarkerne ligger 200 - 400 meter over havet og denne højdeforskel gør, at man kan fokusere på de varmere marker i de kølige årgange og omvendt i de varme. Dette er med til at sikre den stabile høje kvalitet i alle årgange.

Kronjuvelen i markbesiddelserne er helt klar Paganelli marken med gamle vinstokke. Denne mark leverer i dag druerne til husets Riserva, som kun fremstilles i de bedste årgange. Fra denne mark tages der også skud til nye beplantninger, så den klon man arbejder med er det samme på hele ejendommen.

Alle vinmarker passes og plejes med stor respekt for naturen og er præget af skiftende afgrøder for at skabe en god naturlig balance. Familien har stor fokus på at stor vin skabes i marken. Alle druer høstes i hånden og sorteres i hånden ved ankomst til vineriet.

Il Poggiones stil er absolut til den traditionelle side, men fremstillet med den nyeste viden og på moderne udstyr.

I 2004 stod den nye kælder klar, hvor al vinifikation i dag udføres. Gæring foretages i ståltanke med temperaturkontrol og udstyr til daglig "pump over" for at trække tannin og smagskomponenter fra drueskallerne.

Efter endt gæring overføres vinen ved tyngdekraft til lagringskælderen i kælderen, hvor der kun bruges store egetræsfade af fransk eg. Man vælger at lagre på mellem 30 og 60 hl. for at få en vin med fokus på frugt og ikke fad.

Produkter (14)

Nyheder