Ampelos Cellars

Danske Peter Work valgte efter terrorangrebet på World Trade Center i 2001 at sadle helt om og realisere en gammel drøm om at blive vinavler i Santa Barbara, hvor han sammen med sin kone etablerede Ampelos Cellars, der producerer deres roste vine udelukkende efter økologiske og biodynamiske principper.

pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden
  1. Viognier Santa Barbara
    En intens hvidvin med stor personlighed. Viognier i hænderne på danske Peter Works vælter op af glasset med noter af moden melon, ananas og hvid fersken. Smagen er præget af en flot mineralsk intensitet, der åbner op for citrusfrugt og nyslået græs. God frugtsyre til at give en vin der er velegnet til federe fisk og moden ost., , Målet med denne Viognier er at bevare friskheden i vinen, hvilket kan være en opgave med denne drue. Det gøres ved at fermentere mosten kold i en måned, inden gæringen. Vinen gennemgår ikke malolaktisk gæring, hvilket også bevarer yderligere friskhed i vinen. Frugten høstes fra 3 forskellige vinmarker i den relatvt kølige Santa Ynez Valley. Vinen gennemgår en let klaring inden aftapning.
    kr. 319,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden
Ampelos Cellars

Danske Peter Work er det levende bevis på, at der kan komme noget godt ud af en tragedie:

Den 11. september 2001 var han nemlig - som succesfuld erhvervsmand med bopæl i USA - på vej til møde i World Trade Center. Men det blev aflyst, så i stedet sad Work i Newark Lufthavnen, da de to fly ramte tvillingetårnene på Manhattan. 

Det fik ham til at tage sit liv op til grundig revision og sammen med sin kone Rebecca realisere drømmen om at blive vinbonde på den ranch i naturskønne omgivelser, som de få år tidligere havde købt ved Santa Barbara i Californien. 

Her er det siden lykkedes parret at skabe det anerkendte og succesfulde vinhus Ampelos Cellars, der producerer deres roste vine på druerne Pinot Noir, Syrah, Grenache, Viognier og Riesling - udelukkende efter økologiske og biodynamiske principper på de omkring 33 hektar marker. 

Derudover samarbejder Work med kendisserne Goldie Hawn og Kurt Russell om mærket Gogi Wines, som selvfølgelig også findes i vores sortiment. 

Selve navnet Ampelos er i øvrigt græsk og betyder: vin.