Domaine Jean-Philippe FICHET

Èn region, én passion, grundighed og ”know-how”. Jean-Philippe Fichet er en af Côte de Beaune’s største genier. En vinmager der i sandhed forstår at udtrykke regionens unikke plots og skabe vine med præcision, individualitet, renhed og elegance.


pr. side
Vis som Grid Liste

6 varer

Faldende orden
 1. Bourgogne Blanc
  90/100 & 5 STJERNER:, "Friske noter af fersken i næsen. Flot klassisk hvid Bourgogne med kølige stenfrugt noter og et let velintegreret fadpræg. Pæn intensitet og en let krydret afslutning.", - Thomas Rydberg, EKSTRABLADET, , Fichet's visitkort, der i sandhed vidner om producentens tårnhøje niveau.  En Bourgogne Blanc der imponerer med sin intensitet, nerve og energi. Uimodståelig burgundisk duft, med noter af lyse abrikoser, modne citrusfrugter, brioche, nystrøget  tændstik og smør. I munden opleves vinen frisk og delikat, dog med en rigdom og frugtfedme, der giver associationer til de noget mere bekostelige kommunevine. Abrikos, hvid fersken, akacieblomst og hvide liljer, suppleres smukt af våde sten, smør og nypisket marengs. Vinen  har i 2018 årgangen en anelse mere fylde, tæthed og frugtmodenhed sammenlignet med 2017'eren, men  er dog ubetinget stadig i den elegante og mineralske ende af spektret., , -----, , Druerne til Fichet's Bourgogne Blanc kommer fra 3 forskellige marker i Meursault. Fra 'Les Dressoles' i den nordlige del af Meursault, samt 'Grandes Coutures' og 'Les Grands Clous Perrons' i den sydlige. Alene denne beslutning vidner om domainet's perfektionisme. Stokkene er op til ca. 40-70 år gamle og de dybe jordbunde er sammensæt af ler- og kalksten. Druerne håndhøstes og selekteres strengt i vinmarken. De hele klaser presses blidt i en pneumatisk presse inden mosten gærer på store fade, hvor den malolaktiske omdannelse ligeledes finder sted. Vinen lagrer 'sur lie', med enten ingen eller ganske blid 'Bâttonage' (omrøring af de døde gærceller i mosten). Vinen lagrer efterfølgende på i ca. 12 mdr. på 500-600 liters fade, inden den hviler i 6 mdr. på ståltanke. Dette for ikke at overdøve friskhed, frugt og terroir.  
  kr. 259,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Bourgogne Blanc Vieilles Vignes
  Magisk og koncentreret Bourgogne Blanc der leverer langt over klassifikation. Fra to forskellige marker i den sydlige del af Meursault, hvor af den ene grænser op til 1. cru'en 'Les Charmes'. Så er niveauet ligesom sat. Fuldstændig betagende duft af moden fersken, pære, akacieblomst og honning, suppleret af knuste sten, lemoncurd, smør og lys karamel. En utrolig energi der møder tungen, hvor dybde, syreekstrakt og frugtintensitet går op i en højere enhed. Saftige stenfrugter, gule æbler, citrusskaller og mandelkerne, komplimenteret af delikate røg- og smørtoner. Race-ren, sofistikeret og så ærkeklassisk Bourgogne.  En vin med markant Meursault-karakter, der giver de fleste kommunevine kamp til stregen., , -----, , Druerne til Fichet's Vielles Vignes kommer fra to marker i kommunen Meursault. 'Les Millerands' og 'Les Pellands', hvoraf sidstnævnte grænser op til 1. cru'en 'Les Charmes'. Alene denne beslutning vidner om domainet's perfektionisme. Stokkene er op til 75 år gamle og jordbundene sammensæt af ler- og kalksten.  Druerne håndhøstes og selekteres strengt i vinmarken. De hele klaser presses blidt i en pneumatisk presse inden mosten gærer på store fade, hvor den malolaktiske omdannelse ligeledes finder sted. Vinen lagrer 'sur lie', med enten ingen eller ganske blid 'bâttonage' (omrøring af de døde gærceller i mosten). Vinen lagrer efterfølgende i ca. 12 mdr. på 500-600 liters fade, inden den hviler i 6 mdr. på ståltanke. Dette for ikke at overdøve friskhed, frugt og terroir.  
  kr. 319,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

6 varer

Faldende orden

Jean-Phillippe roses til skyerne hos verdens mest betydningsfulde vinskribenter og har indtil for ganske nylig stort set været uden for verdens radar. Han repræsenterer tredje generation af vindyrkere i hans familie og startede sin karriere som blot 20-årig i 1981.

I dag ejer han 7 hektar spredt ud på 18 forskellige parceller i kommunerne Meursault, Auxey Duresses, Monthelie og Puligny Montrachet.

 Fichet’s filosofi står ganske klar: lave høstudbytter, bæredygtig vindyrkning, møjsommelig vinterbeskæring og streng drueselektering i vinmarken.

I kælderen skydes der heller ingen genveje og alle vine lagrer i hele 18 mdr. inden frigivelse. Målet er at skabe komplekse, rene og lagringsegnede vine, der hver især udtrykker det unikke sted den stammer fra.

Alt fra den generiske Bourgogne Blanc til enkeltmarksvinene leverer langt over klassificering og kan konkurrere med nogle af de mest eftertragtede i regionen.