Castello di Neive

Castello di Neive’s moderne epoke startede i 1963 da familiens patriark Giacomo Stupino købte slottet og dets imponerende kælder, foruden en del af ejendommens dertilhørende land - herunder den famøse monopol-mark Santo Stefano.

I dag drives Castello di Neive videre af Giacomo’s søn, den tidligere ingeniør Italo Stupino. Med et fast hold af ønologer og videnskabsmænd i ryggen viderefører Italo således familien’s overordnede filosofi. Tradition, ”research” og kreativitet i både vinmark og kælder – hvilket i sandhed har været med til at gøre Castello di Neive til én af kommunens absolutte bannerførere. Den 60 hektar store ejendom indbefatter i dag følgende markbesiddelser i Neive-kommunen: Santo Stefano, Basarin, Gallina, Marcorino, Montebertotto, iCortini og Valtorta.

pr. side
Vis som Grid Liste

15 varer

Faldende orden
  1. Barbaresco Riserva Santo Stefano MG

    Intens og elegant Barbaresco, der allerede i sin ungdom åbner op for druesortens klassiske noter. Flot granatrød i glasset med en forførende duft af røde rosenblade, tørrede kirsebær og lakrids, komplementeret af violer, pibetobak og hvid trøffel. I munden opleves vinen raffineret og levende, dog med det klassiske ranke tanninbid og en vibrerende frugtsyre. Mørke kirsebær, rosenhave, læder og lakrids, suppleres af underskov og søde krydderier. En oplagt ledsager til elegante serveringer med rødt kød, gerne garneret af svampe eller friskrevet trøffel. Barbaresco fremstilles i den norditalienske vinregion Piemonte, i kommunerne Barbaresco, Neive, Treiso og San Rocco Seno d'Elvio. Vinene er altid lavet på 100% Nebbiolo, ligesom det gør sig gældende for Barolo. Sammenlignet med førnævnte fremtræder Barbaresco vinene ofte mere elegante og ikke helt ligeså tanninholdige. Fratelli Antonio & Raimondo producerer vin med stor respekt for naturen, og undlader derfor at sprøjte med kemikalier i vinmarkerne. Druerne høstes ved håndkraft og sorteres igen ved ankomst til vineriet. Vinen lagrer i minimum 2 år inden den frigives på markedet.

    kr. 1.649,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

15 varer

Faldende orden

I hjertet af den maleriske vinby Neive finder vi ét af kommunens mest historiske slotte. Castello di Neive bærer århundreders arv, tæt knyttet til selve byen og i særdeleshed til Barbaresco og de vine der produceres her. Siden 1964 har slottet været under Stupino-familiens ejerskab, med adgang til nogle af områdets mest exceptionelle cru’s. Ud fra respekt for både tradition, historie og arv, omkranset af stor videnskabelig research og den nyeste teknologi indenfor vinfremstilling, produceres sensuelle, parfumerede og elegant-strukturerede Barbaresco-vine. Essensen af feminin Barbaresco, hvilket da også manifesterer sig i producentens imponerende ratings.

Velkommen til Castello di Neive – den nyeste kronjuvel i Otto Suensons Italienske sortiment.