2022 Bourgogne Blanc

Bourgogne Bourgogne
Hvidvin - Varenummer: 381322
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 275,00

Elegant, mineralsk og frugtdrevet hvid Bourgogne. Hvidvinen har en forførende duft af grønne æbler, fersken, hvide blomster og modne citrusfrugter. I munden opleves vinen saftig og sprød, med en kerne af lyse stenfrugter, komplementeret af en rank mineralitet og en læskende syre. 

Til denne Bourgogne Blanc Cuvée har Olivier Leflaive håndplukket markparceller i Côte de Beaune, Côte Chalonnaise og Hautes Côtes. Parcellerne vinificeres hver for sig, da de forskellige områder i Bourgogne udvikler helt særegne udtryk. Og dem vil man gerne bevare, så man kan bruge dem til at blande en Bourgogne Blanc vin, som balancerer det modne og frodige fra Côte Chalonnaise med det mere yndefulde og ranke fra Côte de Beaune og Hautes Côtes. Resultatet er en vin som er i skøn balance, som repræsenterer et bredt udsnit af alt det som Bourgognes vinmarker har at byde på.

Vinen har lagret 12 måneder 15 måneder på rustfri ståltank og resten i flasken.

Olivier Leflaive

Olivier Leflaive har med sans for forretning, innovation og vin skabt en af Bourgognes mest succesfulde vingårde.

Fra sit netværk af nøje udvalgte bønder opkøber han vindruer og most, som han i sine egne kældre forvandler til vidunderlige vine.

Hans genistreg består i hans hold af talentfulde vineksperter, som løbende overser kvaliteten og hjælper til med rådgivning, hos de bønder som der samarbejdes. Det sikrer, at høsten altid står mål med Olivier Leflaives strenge kvalitetskrav.

Vinene fra Olivier Leflaive er både yndefulde, elegante og ekspressive på én og samme tid. De er så transparente og rene, at Bourgognes unikke terroir tydeligt indtager en velfortjent plads i vinens smagsunivers.