Champagne Gosset

Gosset er Champagnes ældste vinhus, grundlagt for mere end 4 århundrede siden i landsbyen Aÿ. En producent der emmer af historie, og samtidigt befinder sig blandt regionens absolutte elite.

På samme tid er Gosset én af de mindste ”Les Grandes Marques” i Champagne og adskiller sig markant fra sine større konkurrenter. Producenten ejer blot 1 hektar land, men samarbejder med mere end 200 druedyrkere i omtrent 70 forskellige byer. Som udgangspunkt er alle vine sammensat af 80-90% frugt fra Premier Cru’s og Grand Cru’s, hovedsageligt i Vallé de la Marne og Côte des Blancs.

Elegance, rigdom og struktur - et historisk top-hus der aldrig har været bedre!

pr. side
Vis som Grid Liste

14 varer

Faldende orden
 1. Grand Blanc de Blancs Brut
  D 95

  JS 93

  RP 92

  95/100 POINT | Ultra fokuseret ren Chardonnay Champagne fra Gosset. En duft af hvide blomster, fersken og citrusfrugter blander sig med en svag brødtone. Smagen er intens, men stadig med stor flot balance. Smagen er baseret på stor frugtrigdom med noter af grønne æbler og moden citrus. En fremragende Champagne, der passer flot til fiskeretter, eller som en eksklusiv velkomst.

  kr. 579,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Grande Reserve MG

  Top cuvée fra det ældste hus i Champagne. Grande Reserve har en ekspressiv duft med røde hindbær, citrus og grønne æbler i skøn harmoni. I munden er der en fin mousse med mineralske toner. Smagsnuancerne byder ind med tørrede frugter, samt en god friskhed. En yderst kompleks Champagne, der vil være flot alene, men også med stor fornøjelse kan serveres sammen med let krydrede retter, eller skaldyr.

  kr. 1.025,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

14 varer

Faldende orden
Champagne Gosset

”Elegance, rigdom og struktur - et historisk top-hus der aldrig har været bedre"

Gosset er Champagnes ældste vinhus, grundlagt for mere end 4 århundrede siden i landsbyen Aÿ. En producent der emmer af historie, og samtidigt befinder sig blandt regionens absolutte elite. Etableret af Pierre Gosset i år 1584 - en rådmand og vindyrker, der i denne tidsperiode hovedsageligt producerede rødvin. I det 18. århundrede begynder det at boble i Champagne, og Gosset følger naturligvis med. Allerede her udvikles den antikke flaske, der markerer startskuddet på husets semimoderne epoke. En flaskeform der 3 århundrede senere, stadig er Gosset’s signatur og emblem – og på fineste vis symboliserer den vinmæssige stil. Gosset’s vine driver af intensitet, nerve, og elegance, understreget af lange lagringsperioder, helt præcis syre og moderat dosage. Lige fra deres sabelskårne Extra Brut, til den generøse Grand Reserve og deres storslåede Prestige-Champagne: Celebris.

Gosset er én af de mindste ”Les Grandes Marques” i Champagne og adskiller sig markant fra sine større konkurrenter. Producenten ejer blot 1 hektar land, men samarbejder med mere end 200 druedyrkere i omtrent 70 forskellige byer. Som udgangspunkt er alle vine sammensat af 80-90% frugt fra Premier Cru’s og Grand Cru’s, hovedsageligt i Vallé de la Marne og Côte des Blancs. Siden 1994 har Gosset været under Renaud-Cointreau familiens eje og er hermed én af regionens få familieejede storhuse. Siden 2006 har kældermesteren Odilon de Varine videreført sin forgængers (Jean-Pierre Mareigne) imponerende arbejde og filosofi: ”Hos Gosset laver vi først vinen, dernæst forædler boblerne den”. En vending der egentligt er meget sigende for husets stil, som er ganske ”vinøs”, gastronomisk og mineralsk orienteret. Alkoholisk gæring på stål, høje andele reservevin, blokering af malolaktisk omdannelse og lange lagringsperioder, frem mod degorgement. Igennem den sidste tidsperiode er dosage-niveauerne faldet hos producenten og ligger typisk på omkring 6-7 gram sukker pr. liter. Gosset er med få ord et vinhus der henvender sig Champagne-aficionados især, hvilket også gennemskinner de tårnhøje ratings hos internationale anmeldere.

Hos Otto Suenson har vi samarbejdet med Gosset i mange år – og det er med stolthed i stemmen at vi kan kalde os for Gosset's eksklusive partner på det danske marked..