2021 Bourgogne Aligoté

Frankrig Bourgogne Bourgogne
Hvidvin - Varenummer: 574521
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 185,00

Generøs Aligoté i en forholdsvis tæt og fedmefuld stil. Sprød og fuld af levende frugt, men samtidig lettere cremet, nøddet og blød i sin tekstur. Stor aromatisk kompleksitet med noter af syltede grønne stenfrugter, moden fersken, citrusskaller og ristede nødder, ledsaget af hvid kalk, vanilje og nypisket fløde. Mellemfyldig på tungen, hvor den perfekte moden frugt, flankeres af en stålsat mineralitet og velpoleret syre. Gule æbler, pære og hvide liljer, foruden vaniljebagte smørkager, mandarinskal og et diskret strejf af friske hasselnødder. En rig, intens og ekspressiv finale - en stilistisk manifestation i Remoissenet'sk Aligoté!

Remoissenet's Aligoté giver et noget andet udtryk af denne unikke druesort og viser således Aligotés mange facetter. Dette er i særdeleshed en luksus-udgave og giver et lærerigt indblik i hvorfor man, ligesom winemaker Claudie Jobard, bør tage denne druesort dybt seriøs. Med frugt fra mindre end 0,5 hektar land ejet af producenten selv, beplantet med op til 40 år gamle vinstokke - naturligvis biodynamisk dyrkede. Alt frugt høstes manuelt og de hele klaser presses blidt ved ankomst til vineriet. Mosten gærer spontant på rustfri ståltanke, efterfulgt af lagring på de døde gærceller (sur lie) i en periode på 10 mdr. Intet er tilfældigt i produktionen af denne Aligoté, hvilket i særdeleshed skinner igennem i den endelige vin.

Remoissenet Père & Fils

Masion Remoissenet gennemgik i 2005 en kæmpe forandring, da amerikaneren Edward L. Milstein opkøber vingården, da Roland Remoissenet går på pension, uden nogen arving til at føre gården videre.

Edward Milstein er kæmpe Bourgogne-entutiast, og han sammensætter hurtigt et imponerende hold af talentfulde mennesker, til at hjælpe ham med at drive vingården videre. Benard Repolt fra Louis Jadot bliver salgsdirektør, Claudie Jobard (der er datter af Ønologen fra Joseph Drouhin, Laurence Jobard), bliver ansat i kælderen som winemaker og ønolog, og Robert Parkers gamle partner og med-smager, Pierre-Antoine Rovani, bliver ansat som direktør for hele projektet.

Med dette stjernebesatte hold har Remoissenet løfter sig til helt nye højder, og er blevet en referencevingård, og producerer et bredt udvalg af vine fra flere af Bourgognes fornemmese kommuner.  Uanset om det er mineralsk Chablis, fyldig Chassagne-Montrachet, yndefuld Chambolle-Musigny eller blød og fyldig Volnay, så udtrykker Remoissenet de forskellige kommuners udtryk mesterligt.