2021 Bourgogne Aligoté

Bourgogne Bourgogne
Hvidvin - Varenummer: 574521
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 185,00

Generøs Aligoté i en forholdsvis tæt og fedmefuld stil. Sprød og fuld af levende frugt, men samtidig lettere cremet, nøddet og blød i sin tekstur. Stor aromatisk kompleksitet med noter af syltede grønne stenfrugter, moden fersken, citrusskaller og ristede nødder, ledsaget af hvid kalk, vanilje og nypisket fløde. Mellemfyldig på tungen, hvor den perfekte moden frugt, flankeres af en stålsat mineralitet og velpoleret syre. Gule æbler, pære og hvide liljer, foruden vaniljebagte smørkager, mandarinskal og et diskret strejf af friske hasselnødder. En rig, intens og ekspressiv finale - en stilistisk manifestation i Remoissenet'sk Aligoté!

Remoissenet's Aligoté giver et noget andet udtryk af denne unikke druesort og viser således Aligotés mange facetter. Dette er i særdeleshed en luksus-udgave og giver et lærerigt indblik i hvorfor man, ligesom winemaker Claudie Jobard, bør tage denne druesort dybt seriøs. Med frugt fra mindre end 0,5 hektar land ejet af producenten selv, beplantet med op til 40 år gamle vinstokke - naturligvis biodynamisk dyrkede. Alt frugt høstes manuelt og de hele klaser presses blidt ved ankomst til vineriet. Mosten gærer spontant på rustfri ståltanke, efterfulgt af lagring på de døde gærceller (sur lie) i en periode på 10 mdr. Intet er tilfældigt i produktionen af denne Aligoté, hvilket i særdeleshed skinner igennem i den endelige vin.

Remoissenet Père & Fils

Maison Remoissenet Père et Fils er et velrenommeret og traditionsrigt Bourgogne-vinhus beliggende i Beaune, der producerer klassiske og egnstypiske vine af meget høj kvalitet.