Bernard Defaix

Bernard Defaix er et velanskrevet vinhus beliggende i Chablis, der i tråd med områdets stolte traditioner laver klassiske og indbydende hvidvine af høj kvalitet.

pr. side
Vis som Grid Liste

9 varer

Faldende orden
 1. Bourgogne Blanc
  Defaix familien har siden 1959 produceret klassiske mineralske vine i Chablis. Deres Bourgogne Blanc er ligeså produceret i den helt rene og ranke stil. Bernards to sønner har de sidste mange år stået for produktionen på domainet. Didier Defaix passer vinmarkerne, mens Sylvain Defaix står for vinifikationen i kælderen. Huset er certificeret økologisk og har stor fokus på bæredygtig vinfremstilling. Dette er alt sammen med til at give chardonnay-druen et rent og mineralsk udtryk.
  kr. 165,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Petit Chablis
  Fin og elegant Chablis med behagelig fylde. Duften byder på en kombination af hvid ferken, citrusfrugt og blomster. I munden opleves en god balance med en medium mundfylde og god saftighed i frugten. Her er igen friske noter af citrusfrugt og en lille krydret tone i eftersmagen. En dejlig ledsager til laks, eller milde oste., , -----, , Chardonnay druerne til denne Petit Chablis kommer fra vinmarker som Bernard Defaix ejer lige udenfor det klassiske Chablis distrikt. Efter høsten selekteres druerne inden presning og lagringen foregår på ståltanke med temperaturstyring. Alt sammen for at få et så rent og elegant udtryk som muligt i flasken. Vinen lagres i 8 måneder inden aftapning.
  kr. 179,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

9 varer

Faldende orden
Bernard Defaix

Bernard Defaix grundlagde ejendommen i 1959 med kun 2 hektar. Sidenhen har han opkøbt yderligere vinmarker, så familien i dag råder over 27 hektar af de bedste marker i Chablis-området, som dyrkes udelukkende efter økologiske metoder.

Familien har altid pløjet med heste i stedet for traktor, da det er meget mere nænsomt overfor jordbunden. Der sprøjtes minimalt, og ønsket er at få vinplantens eget immunforsvar til at bekæmpe plantesygdomme. Defaix vælger at plukke deres druer mekanisk, da det er vigtigt så langt mod nord at kunne høste præcis, når druerne har den rigtige modenhed. Der foretages en kraftig manuel selektering ved indgangen til vineriet, hvor kun de bedste druer overføres til pressen. Der presses så nænsomt som muligt og helt uden, at mosten kommer i kontakt med ilt. Vinen overføres i et lukket system, og kun de bedste marker kommer på egetræ. Generelt er det frugten, der skal dominere, så den største del af lagringen foregår på ståltanke.

BERNARD DEFAIX CHABLIS

Når familien står bag ved et vinhus, fordeles arbejdsopgaverne ofte efter bedste mening. Her hos Bernard Defaix er de to sønner nu i kontrol med hver deres væsentlige element af vinfremstillingen.

Mr. Didier Defaix tager sig af vinmarkerne og har stået i spidsen for konverteringen til økologisk vinbrug. Derudover står han også for salg og markedsføring og bogføring sammen med sin kone Helene. Mr. Sylvain Defaix står for al arbejdet i kælderen med fremstilling og lagring af vinen.