Maison Ambroise

Maison Ambroise er et lille familieejet vinhus beliggende i den lille landsby Premeaux-Prissey i Bourgogne, der har formået at etablere sig som en af den traditionsrige regions nye og fremadstormende stjerner.pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden
Maison Ambroise

Selv om familien Ambroise har produceret vin i området siden 1700-tallet, starter historien om Maison Ambroise for alvor i 1987, da Bertrand Ambroise overtager ledelsen og begynder at sætte sit personlige præg på det traditionsrige domæne.

Siden dengang er det nemlig takket være en blanding af passion, hårdt arbejde og kompetent savoir-faire lykkedes at udvikle Maison Ambroise til et af Bourgognes mest spændende unge vinhuse.

Selv sammenfatter man grundfilosofien som: ”en jagt på den bedste måde at omsætte sit terroir på”.

Det betyder, at man – på klassisk Bourgogne-manér - har specialiseret sig i produktionen af kraftfulde og karakterrige Pinot Noir-rødvine og Chardonnay-hvidvine, som for langt størstepartens vedkommende laves med druer fra egne 20 hektar vinmarker, der siden 2013 har været dyrket efter certificeret økologiske principper i en jordbund bestående af grus og kalksten.

Resultatet vil uden tvivl henrykke både Bourgogne-fans i almindelighed og vinelskere i særdeleshed.

I øvrigt er arvefølgen hos Maison Ambroise heldigvis allerede sikret, da Bertrands børn, Ludivine og Francois, i flere år har været en del af firmaet, som de er kørt i stilling til at overtage på lidt længere sigt.