Nabal Bodegas & Viñedos

I den spektakulære og højtbeliggende vinregion Ribera del Duero omkring to timers bilkørsel fra Madrid midt på den midt-nordspanske højslette finder vi vinhuset Bodegas Nabal, der tro mod områdets klassiske traditioner laver kraftfulde og intense rødvine lavet primært på den lokale drue Tempranillo.

pr. side
Vis som Grid Liste

7 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

7 varer

Faldende orden
Nabal Bodegas & Viñedos

Med sine varme stegende somre og iskolde vintre samt vinmarker beliggende i en højde fra 750 til 100 meter højde har Ribera del Duero aldrig været det allernemmeste sted at dyrke vin.

Alligevel har det været praktiseret i området siden romerne i mere end 2000 år.

I 2014 blev der tilføjet et spændende nyt kapitel, da brødrene Navarro Balbás efter mere end 20 års erfaring som vinmagere i Ribera del Duero startede egen vingård, Bodegas Nabal.

Her har de valgt at indskrive sig i områdets tradition for intense og kraftfulde rødvine lavet på Tempranillo-druen, der lokalt går under navnet ”Tinta del Pais”.

Selv beskriver de projektet som: ”en familiedrøm, der satser på terroir”.

Efter alle druerne høstes manuelt fra vinmarkerne hovedsageligt sammensat af ler- og kalksten, transporteres de til det moderne vineri, hvor de bedste udvælges og fermenteres spontant i ståltanke, inden de lagres på egetræsfade.

Resultater er blevet en række fremragende vine fra en af Spaniens mest spændende og velrenommerede vinregioner.

Eksempelvis kårede The Wine Entusiast Ribera del Duero i 2012 til “Verdens bedste vinregion”.