Nabal Bodegas & Viñedos

Familien Navarro Balbás har haft stor betydning for udvikling og fremdrift af spansk vin. Med Bodegas Nabal grundlagde de i 2014, og de har bevist, at selv efter 20 år i branchen, kan de stadigvæk udfordre dogmerne og forbedre kvaliteten. Projektet har på få år vundet vinelskere og anmelderes hjerte, båret frem af deres helt unikke vinstil, hvor saft, kraft, friskhed og elegance er forenet på en så ekstremt vellykket måde, at man skal lede længe for at finde andre producenter, der kan udfordre Bodegas Nabals position i Ribera del Duero.

Succesen er båret frem er to altafgørende faktorer. Den første er ønologen, winemakeren og geniet Óscar Navarro, som kalder sin vinkælder for ”laboratoriet”. For hans eksperimenterer konstant, og finjusterer hele tiden tilblivelsesprocessen for sine vine. Han lader sig ikke nøje med at efterligne de andre, han udvikler sine helt egne standarder, og det løfter hans vine til helt nye niveauer. Det er hjulpet godt på vej af familien Navarro Balbás, som har investeret massivt i kælderen, for at give Ósvar de bedst mulige forudsætninger.

Sidst, men ikke mindst, så ligger vingården i den nordligste del af Ribera del Duero, i Gumiel de Izan. Her er vekselvirkningen mellem de varme dage og kølige nætter særligt stor, og det er en altafgørende faktor for kvaliteten af de druer man får. Det er fra disse unikke, klimatiske betingelser, at Óscar Navarro får de enestående druer, der skaber fundamentet for den elegance og friskhed, som er blevet hans signatur.

pr. side
Vis som Grid Liste

7 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

7 varer

Faldende orden
Nabal Bodegas & Viñedos

”En familietradition, der satser på terroir”

Familien Navarro Balbás er slet ikke i tvivl om, hvor hemmeligheden til god vin ligger begravet. Det gør den, i jorden omkring deres vinstokke.

Det startede i D.O Arlanza

Forud for grundlæggelsen af Bodegas Nabal havde familien Navarro Balbás allerede bevidst, at de forstod sig på at bygge en succes op fra bunden. De havde allerede opnået stor betydning for spansk vinkultur, med deres vingård Bodegas Lerma. Med det niveau af vin, og indflydelse fra områdets terroir, de var i stand til at fremvise, kom de til at spille en afgørende rolle i oprettelsen af appellationen D.O Arlanza, som de nu kan skrive på vinenes etiketter. Lerma blev et bevis på at familiens terroir-tro tilgang til vinproduktion, var en satsning der alle de mange timers opslidende og hårde arbejde værd.

Håndplukkede druer i små kasser

Det er i vinmarkerne man kridter banen op for en vins potentiale. Derfor holder Bodegas Nabal stramt opsyn med dem. De skal trives og de skal være sunde. Når der høstes, foregår det udelukkende i hånden, så der ikke er nogen maskiner til at ødelægge stokkene eller jorden. Druerne transporteres i små, 15 kg. kasser, så man sikrer sig minimal skade på dem - og inden de når ind til Óscar Navarros laboratorie, gennemgår de en grundig sortering. Kun de bedste druer får lov at blive til vin i Bodegas Nabals flasker.

Omhyggelighed, arbejdsomhed og innovation. Opskriften på Bodegas Nabals formåen er simpel, men alligevel er de unikke i hvor vellykket den eksekveres.