Kakheti Wine Company

Khaketi Wine Company lyder som noget stort, og maskinelt. Men i virkeligheden er der tale om det stik modsatte. Det er et joint venture imellem den Georgiske Winemaker, Nugzar Ksovreli, og den Schweiziske vin-entreprenør, Thierry Fontannaz.

Sammen har de skabt en vingård med ét formål: At lave autentisk, Georgisk vin. Og det er de i den grad lykkedes med. For de producerer kun én cuvée, Bedoba, men den går de til gengæld også hele vejen med. Lige fra arbejdet i marken, til måden der h¢stes på og til fremgangsmåden for vinificeringen, går de hver gang en lang og besværlig vej, for at levere det bedst mulige produkt.

Med det niveau de ligger for dagen på deres vine, og til den pris de sælger dem til, kommer Kakheti Wine Company til at tage vinverden med storm.

pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

2 varer

Faldende orden

Trenden inden for vinens verden er langsomt ved at bevæge sig væk fra et fokus på de store, internationale druesorter, og henimod nye vinlande, druesorter og områder. Og på grund af dette skift i interesse, dukker der pludselig nye og spændende vinproducenter op. Som f¢rhen aldrig ville have haft en chance for at bryde igennem, men som nu, får deres fortjente plads i rampelyset. Og én af dem, er Georgiske Kakheti Wine Company. De laver én r¢dvin, men den klemmer de til gengæld al deres tid, energi og evner ned i.

Autentisk og Georgisk

Succesen bag Kakheti Wine Company skyldes dels vin-entrepren¢ren Thierry Fontannaz. Han besidder en enorm begejstring for antikkens teknikker for vinproduktion. En begejstring, som f¢rte ham til Georgien, som er ét af de lande i hele verden, som har den længste historie med vinproduktion.

Her fandt han vinmageren Nugza Ksovreli og hans vingård Kakheti Wine Company  og de er tilsammen den st¢rste del af årsagen, til projektets store succes. Kælderen under vingården daterer sig helt tilbage til 1535, hvor den blev grundlagt af da vinmageren for Kakhetiske konge, Teimuraz II, som skulle bruge et sted at producere vine til hoffet. Teknikkerne som blev brugt den gang, er stadigvæk dem som Nugza Ksovreli trækker på i sit daglige arbejde. Og derfor var Thierry Fontannaz overbevist om, at han var den helt rigtige mand at satse sine investeringer på.

Hemmeligheden ligger begravet i Qvevri

Én af de helt unikke fremgangsmåder ved Georgisk vinproduktion, er lagring i de store, nedgravede lerkrukker kaldet ™Qvevri™. De har været anvendt til vinproduktion i Georgien i 8000 år, og nogle af verdens ældste spor af vinkultur af fundet i udgravninger af krukker som disse. Vinens gæring er f¢lsom overfor temperatur, og f¢r man havde moderne teknologi til at temperatur regulere kældre og beholdere, da var Qvevri krukkerne geniale at fermentere i. For nede i jorden, der var altid mellem 13-15 grader, og således kunne man sikre sig at gæringen forl¢b helt uproblematisk.

Så hvis man vil lave vin på traditionel, Georgisk vis, så skal det foregå på Qvevri. Kakheti Wine Company er dog ikke bange for at inddrage mere moderne teknikker også. En lille del af deres vin får lov at gære på ståltank, og lagre i egetræsfade. Det sker fordi man på den måde kan give mere bl¢dhed til vinen, og sikre sig at den er til at komme i nærheden af, selv i en ung alder.

Skyh¢je ambitioner

For Kakheti Wine Company er missionen klar. De vil udbrede sk¢nheden ved Georgisk vin til hele verden, og sætte Kakheti ind på alle vinelskeres verdenskort. De tror på regionens terroir, på den traditionelle fremgangsmåde og på deres lokale druesort, Saperavi. Og vi er helt enige i deres skyh¢je. Med det niveau de lægger for dagen på deres vin, er det bare et sp¢rgsmål om tid, f¢r både Kakheti Wine Company og Georgisk vin er på alles læber.