Ribera del Duero

Ribera del Duero er navnet på et af verdens højest beliggende vinområder omkring to timer fra Madrid i den nordlige region Castilla Y Leon, hvor man laver nogle af Spaniens absolut bedste vine.

pr. side
Vis som Grid Liste

14 varer

Faldende orden
  1. Godello O Luar do Sil
    En herlig og frisk hvidvin med friske noter af gr¢nne æbler, blomster og en mineralsk karakter. Smagen er elegant med intens frugt, hvor duften bekræftes. En god valbalanceret syre giver herlig friskhed og ren stil i eftersmagen., , -----, , Et spændende nyt projekt fra folkene bagved Pago de los Capellanes. Området her er Valdeorras, der ligger lige udenfor Ribera del Duero. Dette område er især kendt for deres drue Godello, som giver nogle flotte aromatiske vine. Druerne til denne vin er h¢stet i september ved fuld modenhed. Efter afstilkning k¢let druerne ned til 9 grader, inden gæringen startes. Dette g¢res for at bevare mest mulig aromatisk karakter i vinen. Vinen lagres på ståltanke, indtil aftapning på vingården.
    kr. 149,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

14 varer

Faldende orden

Med sine varme stegende somre og iskolde vintre samt vinmarker beliggende i en højde fra 750 til 100 meter højde har Ribera del Duero aldrig været det allernemmeste sted at dyrke vin. 

Alligevel har det været praktiseret i området i mere end 2000 år – først af romerne og siden de benediktinermunke, som for alvor lagde grunden til den vinkultur, vi kender i dag.

Selve navnet betyder ”Dueroflodens bredder” med henvisning til den flod, der flyder gennem området over mod Portugal helt ud til Atlanterhavet i vest.

Som vinområde er Ribera del Duero i massiv grad dedikeret til rødvine lavet på områdets klart dominerende drue, Tempranillo, som undertiden suppleres med mindre mængder Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Garnacha eller Albillo.

Selve jordbunden er blanding af kalk, silt, mergel og grus.

Det resulterer i en række kraftfulde, komplekse og meget frugtrige vine med markante tanniner af en sådan kvalitet, at bare navnet Ribera del Duero kan få julelysene frem i de fleste vinelskeres øjne.

Skulle nogen være i tvivl, valgte vinmagasinet Wine Entusiast i 2012 at kåre Ribera del Duero som årets vinregion.