OK by OS – Otto Suenson’s stempel på bæredygtighed og topkvalitet


Økologi, biodynamik og naturvin. Vinverdenen er i en rivende udvikling hvad angår en mere bæredygtig tilgang til vinfremstilling, i takt med et stigende globalt fokus på miljøet og den natur der omgiver os. Dette betyder at der i dag findes flere forskellige - mere eller mindre beskyttede – betegnelser og certificeringer, som kan stå imprintet på en given vin’s etiket. For mange mennesker kan de diverse begreber og betegnelser dog være svære at holde hoved og hale i og det forstår vi egentlig godt. Hvordan adskiller en økologisk certificeret vin sig f.eks. fra en biodynamisk? Og er den resulterende stil traditionel eller ”funky”? Lever kvaliteten overhovedet op til det forventelige? Hos Otto Suenson er kvaliteten altid i højsædet og intet kommer ind i vores sortiment, så længe det ikke har modtaget vores kvalitetsstempel. Bæredygtighed i fremstillingsprocessen betyder imidlertid utroligt meget for os og er af stor betydning i udvælgelsen af nye producenter og deres vine. I vores verden kan ”Bæredygtighed og topkvalitet” uden tvivl gå hånd i hånd.

Selve godkendelsen hos de forskellige certificeringsorganer kan være utrolig tidskrævende, bureaukratisk og økonomisk bekostelig, specielt for mindre producenter. Dette betyder at mange vinbønder simpelthen opgiver, også selvom de fuldt ud lever op til de givne minimumskrav og standarder der sættes. Det er vi hos Otto Suenson meget opmærksomme på og mange af de producenter du finder i vores sortiment, fremstiller vine efter yderst bæredygtige og biodynamiske principper – og så selvom det ikke fremgår af selve etiketten. Det er vores ansvar som importør at oplyse, kvalitetssikre og videregive information - samt at drage øget fokus på bæredygtig vinavl.

Derfor har vi udviklet et ”stempel/tag” som vil findes på et udvalg af vine der endnu ikke har opnået nogen form for certificering, men som vi kan garantere er bæredygtigt fremstillede, med stor respekt for fremtidig vindyrkning og det omgivende miljø. Naturligvis uden bekostning af vinens kvalitet.

OK by OS er vores garanti på bæredygtighed og topkvalitet – så du i endnu højere grad kan føle dig tryg og velinformeret når du handler vin hos os.


Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-16 af 108

Stigende orden
 1. Viognier Santa Barbara
  En intens hvidvin med stor personlighed. Viognier i hænderne på danske Peter Works vælter op af glasset med noter af moden melon, ananas og hvid fersken. Smagen er præget af en flot mineralsk intensitet, der åbner op for citrusfrugt og nyslået græs. God frugtsyre til at give en vin der er velegnet til federe fisk og moden ost., , Målet med denne Viognier er at bevare friskheden i vinen, hvilket kan være en opgave med denne drue. Det gøres ved at fermentere mosten kold i en måned, inden gæringen. Vinen gennemgår ikke malolaktisk gæring, hvilket også bevarer yderligere friskhed i vinen. Frugten høstes fra 3 forskellige vinmarker i den relatvt kølige Santa Ynez Valley. Vinen gennemgår en let klaring inden aftapning.
  kr. 319,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Saint-Aubin 1er Cru Charmois
  En intens vin, der har meget at byde på. Her er noter af fersken, modne æbler og et strejf af vanilje fra fadlagringen. Smagen er fyldig ned samme modne frugtprofil. I afslutningen samles vinen flot og bliver helt ren i sit udtryk. Nyd denne til en ovnbagt fisk eller lyst kød., , -----, , Charmois marken ligger i den den af Saint-Aubin der grænser op til Chassagne-Montrachet, og det kan fornemmes i vinen. Vinmarken ligger med god hældning mod solen, der er med til at skabe fuld modenhed i druerne. Vinstokkene er godt 35 år gamle og dyrkes efter bæredygtige principper. Når druerne er høstet i hånden bliver de straks bragt til vineriet hvor de presses. Efter endt gæring lagres vinen 8 måneder på egetræsfade, hvoraf 20 % er nye.
  kr. 649,00
  Tilføj til ønske liste
 3. Saint-Romain

  Flot gylden vin, der viser årgangens flotte karakter. En herlig givende bouquet med noter af moden gul frugt og hvide blomster. Smagen står så flot med fed moden frugt og en mineralitet, der driver saftigheden frem i vinen. Dejlig balanceret hvidvin, som vil passe godt til et stykke grillet fisk, eller en mild hvidskimmelost.

  En vin, hvor chardonnaydruerne høstes fra flere forskellige parceller rundt om i kommunen. De godt 40 år gamle vinstokke er plantet i den kalholdige jord her i Saint-Romain, der ligger i baglandet, bagved Meursault. Vinen lagrer i 7 måneder på egetræsfade, hvoraf 15% er nye, inden aftapning

  kr. 519,00
  Tilføj til ønske liste
 4. Bourgogne Rouge Cuvée Margot
  En herlig rødvin med frugten i højsædet. Her er friske duftnoter af små jordbær og hindbær. Smagen er frisk og båret af en herlig saftig profil. Den herlige røde frugt giver en god ren afslutning til vinen. En vin, der er herlig at nyde til lyst kød., , Cuvée Margot Bourgogne rouge er en kompleks vin, hvor druerne er høstet fra godt 20 forskellige parceller i Cote d'Or. Alle druerne er høstet i hånden. Ved ankomsten til vineriet sorteres druerne grundigt inden de afstilkes 100%. Inden gæringen trækker mosten i 15 dage ved lav temperatur for at udvinde ekstra smag og farve fra skallerne. Vinen lagres i 10 måneder inden aftapning. 80% af vinen lagres på egetræsfade, de resterende 20% på neutrale tanke.
  kr. 329,00
  Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-16 af 108

Stigende orden