Chateauneuf-du-Pape

Châteauneuf du Pape er et særligt område omkring 18 kilometer nord for Avignon i det sydlige Rhône, der har lagt navn til de berømte vine af samme navn.


pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden
 1. Chateauneuf du Pape
  En rigtig flot traditionel Châteauneuf-du-Pape. Her er mørk farve og en stor kompleks bouquet med noter af sorte bær og tørrede krydderier. Smagen er fyldig med rigelige mængder af mørk frugt og krydderier. Tannin og frugtsyre giver en god balance og en vin, der står godt til kraftige retter., , -----, , Châteauneuf-du-Pape fra Cote de l'Ange er sammensat af druer fra flere forskellige parceller i Châteuneuf-du-Pape. Le Coteau de l'Ange, La Nerthe, Le Moulin à vent og Les Terres Blanches leverer alle druer. Vinen er sammensat af 70 % Grenache, 15 % Syrah og 15 % Mouvedre. Jordbunden er sandig med store rullesten på toppen. Disse sten optager varmen fra solen i løbet af dagen og afgiver den om natten. Det er med til at sikre druer med stor modenhed. Ejendommens vinstokke er i gennemsnit 40 år gamle. Der dyrkes med stor respekt for naturen og minimal påvirkning i marken. Druerne plukkes i hånden og afstilkes 100 % inden gæringen. Halvdelen af vinen lagres i store egetræsfade i 12 måneder inden aftapning.
  kr. 289,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Chateauneuf du Pape La Dame Voyageuse

  En meget indsmigrende og blød Chateauneuf-du-Pape fra Domaine Mordorée. Her er en stor og åben buket af noter fra glasset med fokus på mørk frugt, men suppleret fint af krydderurter og mørk chokolade. Smagen er fyldig, men balanceret. Tanninen ligger bagved den bløde modne frugt, der fylder hele munden. Varm og charmerende på samme tid. En god ledsager til lammekød. Dette er den ene af de 2 cuveer som Mordorée fremstiller i Chateauneuf-du-Pape. Idéen med denne cuvée er at have en vin, der er drikkeklar i en ung alder på bekostning af lagringspotentialet. Stadig fremstillet med samme kærlighed og opmærksomhed som den store cuvée. Mest Grenache, suppleret med mindre mængder af Mourvedre, Syrah og Counoise. Druerne afstilkes inden lang gæring ved kontrolleret temperatur. Vinen lagrer på en kombination af egetræ og ståltank.

  kr. 449,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden

Châteauneuf du Pape betyder direkte oversat ”pavernes nye slot”, hvilket henviser til 1300-tallet, da pavevældet måtte flygte fra Rom og installere sig i Avignon.

Første gang man anvendte navnet på vin var i 1893 – lidt over 30 år før den prominente lokale vinbonde Baron Pierre le Roy besluttede at formulere de strenge kvalitetskrav, som har været med til at skabe fundamentet for Châteauneuf du Papes ry som en af verdens mest kendte og prestigefyldte vinregioner.

Som område udgør Châteauneuf du Pape i alt omkring 3.200 hektar fordelt på fem kommuner, der er begunstiget af et varmt middelhavsklima og en til vinproduktion nærmest ideelt velegnet jordbund bestående af en blanding af ler, sand, kalksten og de berømte rullesten ved navn ”galets”.

Disse store sten opsuger varmen fra solen i løbet af dagen og frigiver den igen om natten.

Der produceres bestemt glimrende hvidvin i området, men Châteauneuf du Pape er klart mest kendt for sine karakteristiske rødvine lavet på Grenache enten som varietal-vin eller i blends med Syrah og Mourvèdre, selv om appellationen i dag tillader intet mindre end 19 forskellige druer.

Châteauneuf du Pape-rødvine vil typisk være kendetegnet ved deres kraftfulde og intense, men samtidigt raffinerede og velbalancerede karakter, relativt høje alkoholprocent, fyldige krop, markante tanniner samt smagsnoter som mørke bær, lakrids, tobak, læder og vanilje.

Hos Otto Suenson er vi ”pave-stolte” over at kunne tilbyde et bredt sortiment af kvalitetsvine fra denne klassiske og prestigefyldte vinregion.

Det gælder ikke mindst de producenterne Domaine de Ferrand og Domaine de la Mordorée, som har høstet superlativer hos toneangivende internationale anmeldere som f.eks. legendariske Robert Parker.