Chateauneuf-du-Pape

Châteauneuf du Pape er et særligt område omkring 18 kilometer nord for Avignon i det sydlige Rhône, der har lagt navn til de berømte vine af samme navn.


pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden

Châteauneuf du Pape betyder direkte oversat ”pavernes nye slot”, hvilket henviser til 1300-tallet, da pavevældet måtte flygte fra Rom og installere sig i Avignon.

Første gang man anvendte navnet på vin var i 1893 – lidt over 30 år før den prominente lokale vinbonde Baron Pierre le Roy besluttede at formulere de strenge kvalitetskrav, som har været med til at skabe fundamentet for Châteauneuf du Papes ry som en af verdens mest kendte og prestigefyldte vinregioner.

Som område udgør Châteauneuf du Pape i alt omkring 3.200 hektar fordelt på fem kommuner, der er begunstiget af et varmt middelhavsklima og en til vinproduktion nærmest ideelt velegnet jordbund bestående af en blanding af ler, sand, kalksten og de berømte rullesten ved navn ”galets”.

Disse store sten opsuger varmen fra solen i løbet af dagen og frigiver den igen om natten.

Der produceres bestemt glimrende hvidvin i området, men Châteauneuf du Pape er klart mest kendt for sine karakteristiske rødvine lavet på Grenache enten som varietal-vin eller i blends med Syrah og Mourvèdre, selv om appellationen i dag tillader intet mindre end 19 forskellige druer.

Châteauneuf du Pape-rødvine vil typisk være kendetegnet ved deres kraftfulde og intense, men samtidigt raffinerede og velbalancerede karakter, relativt høje alkoholprocent, fyldige krop, markante tanniner samt smagsnoter som mørke bær, lakrids, tobak, læder og vanilje.

Hos Otto Suenson er vi ”pave-stolte” over at kunne tilbyde et bredt sortiment af kvalitetsvine fra denne klassiske og prestigefyldte vinregion.

Det gælder ikke mindst de producenterne Domaine de Ferrand og Domaine de la Mordorée, som har høstet superlativer hos toneangivende internationale anmeldere som f.eks. legendariske Robert Parker.