Domaine Tollot-Beaut

Domaine Tollot-Beaut er et af Bourgognes gamle og meget hæderkronede vinhuse, der gennem flere generationer har specialiseret sig i produktionen af klassiske hvide og røde vine af meget høj kvalitet.

pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden
 1. Beaune Clos Du Roi

  Intensitet, koncentration og saftighed fra én af de mest berygtede 1. Cru's i Beaune. Tollot-Beaut's 'Clos du Roi' er i særdeleshed en af producentens største og mest kraftfulde vine og fremstår i denne 2017-udgave inviterende og ubeskriveligt charmerende allerede nu. Duften er uhyre aromatisk og lettere underskovskrydret, med noter af mørkerøde kirsebær, vilde brombær, bitre urter og vådt efterårsløv, kærtegnet af perfekt doserede fadtoner og et strejf af friske skovsvampe. Dyb, mørkfrugtet og mellemfyldig på tungen, komplementeret af en fløjlsagtig tekstur og en opfriskende syre. En kompleks, smidig og længelevende finale, sætter det sidste penselstrøg på denne ungdommeligt-smukke 'Clos du Roi'. 

  'Clos du Roi' er en muromkranset vinmark på blot 13 hektar, placeret i den nordlige ende af kommunen. Vinene fra denne side tenderer til at være en anelse friskere og mere 'kølige' i stilen, sammenlignet med dem fra syd. Begunstiget af en perfekt syd/syd-østvendt eksponering, samt en veldrænet kalkstensholdig jordbund, er dette uden tvivl ét af appellationens bedste terroirs. Her ejer Tollot-Beaut op til mere end 40 år gamle vinstokke, hvorfra alle druer håndhøstes og afstilkes 100%. Vinen lagrer i en længere periode på 228 liters egetræsfade, heraf 50% nye.  

  Bonus: Navnet 'Clos du Roi' (kongens 'Clos') refererer til Kong Ludwig d. XI som tilegnede sig vinmarken i slutningen af det 15. århundrede.  

  kr. 679,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden

At familien Tollot historisk set har spillet en stor rolle i Chorey-les-Beaume fremgår allerede ved ankomsten til vinhuset på Rue Alexandre Tollot, som er opkaldt efter den nuværende ejer, Nathalie Tollots bedstefar, der også fungerede som borgmester i den lille by.

Vinhuset blev grundlagt helt tilbage i 1880'erne, hvilket betyder, at Nathalie tilh¢rer femte generation i familien bag det traditionsrige vinhus, hvis grundlæggende mission hun selv beskriver som at: ›lede efter vinens renhed›.

Det betyder bl.a., at man arbejder efter bæredygtige principper i det i alt 24 hektar store marker, som er beplantet med de for området så klassiske druer Pinot Noir og Chardonnay, hvor f¢rstnævnte udg¢r klart hovedparten.

Når druerne er blevet håndplukket, havner de i den imponerende gamle kælder, der kan f¢re sin historie hele 250 år tilbage, hvor fermenteringen i dag foregår i ståltanke, inden vinen lagres på eg mellem 16 og 18 måneder.

Det resulterer i en række helt fantastiske vine, som er indbegrebet af alle de klassiske Bourgogne-dyder, hvoraf flere af de bedste  selvf¢lgelig  findes i vores sortiment!