2021 Bourgogne Blanc Les Murelles

Bourgogne Bourgogne
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 637021
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 235,00

God friskhed og smagsintensitet med klassiske noter af tropisk frugt i næsen. Der er en anelse krydderi fra fadet, men vinen fremstår meget elegant i sit udtryk. Der kommer et element af hvide blomster og frisk mineralitet. Smagen har god dybde og fremstår lettere cremet, men med en forfriskende syre der holder det hele i balance.  

En god introduktion til de hvide vine hos Roux. Chardonnay druerne til denne vin kommer fra marker i Chassagne-Montrachet kommunen, men fra marker der ikke har kommune appellation. Vinen har fået kortere tid på fad inden aftapning, hvilket klart kan fornemmes i duft og smag.
Denne hvidvin er fremstillet af håndhøstede druer. Vinen fremstilles helt traditionelt, men lagres ikke på fad. For at få den klassiske fede stil frem har vinmager Mathieu Roux valgt at modne denne 6 måneder på bundfaldet.

Domaine Roux

Domaine Roux er en af Bourgognes store og traditionsrige jordbesiddere, som gennem årene har etableret sig som et af den prestigefyldte regions absolutte top-vinhuse takket være deres fantastiske og meget klassiske terroir-drevne rød- og hvidvine.