Provence

Provence er med rette mest kendt for sine appetitlige og letdrikkelige rosévine, men der produceres også andre interessante vine i Frankrigs ældste vinregion, som for mange er selve indbegrebet af sol, charme og glamour.


Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 30

Faldende orden
  1. Côtes de Provence Rosé
    91/100 point i EkstraBladet:, , "Flot ren intens duft af røde bær. En flot tør rosé med masser af ribs, hindbær og blomster i smagen. Fin balance og en pæn frugtig afslutning. Man får hvad man forventer og lidt til." - Thomas Rydberg giver denne rosé 5 stjerner!, , En uimodståelig, balanceret og silkeblød rosé. Vinen er smuk laksefarvet, med en forførende duft af hvid fersken, nyplukkede jordbær, orangeskal og rosenhave. Lettere cremet på tungen, med masser af friskhed, saftig frugt og en velintegreret syre. Friske sommerbær, lyse stenfrugter, vandmelon og grape, suppleres af florale og mineralske toner. Perfekt til lune dage på terrassen, gerne ledsaget af et stort skaldyrsfad., , -----, , Vinen er sammenstukket af 30% Cinsaut, 30% Grenache, 20% Syrah og 20% Mourvèdre. Druerne kommer fra vinstokke der er  40 år gamle og i vinmarken arbejdes der udelukkende økologisk. Drueskallerne udblødes i mosten i en kortere periode ved lav temperatur, for at opnå friskhed og elegance i den endelige vin. Les Valentines er opkaldt efter familiens to børn Valentin og Clèmentine.
    kr. 179,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Provence Rosé
    92 point Jyllandsposten, 5 stjerner EkstraBladet, 6/6 hjerter på kvindevin.dk:, "Den slags rosé som får en til at forstå, hvorfor roséen går sin sejsgang verden over. En fin verden af hvide blomster, saftige citrusfrugter og solmodne ferskner invaderer din næse og gane, og der er kun én ting at gøre: 100 % ren overgivelse." - Signe Wulff, kvindevin.dk, , Helt lys i glasset med friske noter af små røde bær, typisk jordbær fra den dominerende grenache drue. En anelse rosenblade anes i duften og går fint igen i smagen. I munden er vinen frisk med god frugtsyre og herlig moden frugt til at give kompleksitet og dybde til vinen. En velbalanceret rosévin med flot længde, der vil passe glimrende til laks eller salater med lyst kød., , -----, , Terres Blanches Rosé fremstilles af ca. 40 % grenache, 20 % cinsault, 20 % Counoise, 10 % syrah og 10 % Mourvedre. I vinmarkerne arbejdes der økologisk, grænsende imod det biodynamiske, for at skabe det mest rene udtryk af druerne. I kælderen kigger der også dybt i månekalenderen og der sorteres kraftigt for kun at have sund frugt i gæringskarene. Den rene frugt gør at man kan svovle helt minimalt i hele processen og dermed forstyrre vinen karakter mindst muligt. Naturligvis arbejdes der kun med den naturlige gær til gæringen, intet tilsat. Denne smukke lyse rosévin er holdt på neutrale tanke gennem hele vinificeringen, for at bevare mest mulig frugt i den endelige vin.
    kr. 175,00
    Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 30

Faldende orden

Det var de gamle grækere, der plantede de første vinstokke, da de grundlagde den by, som vi i dag kender under navnet Marseille for hele 2600 år siden. Siden ankom romerne. De gav området navnet ”Provincia romana” og bidrog til at videreudvikle den rige vintradition, der stadig præger området den i dag.

Provences vinmarker strækker sig over et areal på omkring 200 kilometer meget solrige kilometer med et typisk middelhavsklima i form af varme somre og milde vintre, hvilket sammen med en varieret jordbund bestående af bl.a. kalksten, skifer, grus, sandsten og kvarts skaber meget gunstige betingelser for vinproduktion.

Historisk set har Provence – som de fleste vinelskere nok ved – altid været associeret med rosévin, og det er stadig tilfældet i dag, hvor den populære vintype tegner sig for mere end halvdelen af den samlede produktion med Mourvèdre, Grenache og Cinsault som de populæreste og mest udbredte druer.

Men også områdets rødvine ofte lavet på ”fremmede druer” som Syrah og Cabernet Sauvignon har i de senere år gennemgået en markant kvalitetsfremgang.

Så selv om Provence nok for altid – og med god grund - vil blive forbundet med rosé, er der god grund til at holde øje udviklingen i den charmerende og solbeskinnede region i fremtiden.