Remoissenet Père & Fils

Masion Remoissenet gennemgik i 2005 en kæmpe forandring, da amerikaneren Edward L. Milstein opkøber vingården, da Roland Remoissenet går på pension, uden nogen arving til at føre gården videre.

Edward Milstein er kæmpe Bourgogne-entutiast, og han sammensætter hurtigt et imponerende hold af talentfulde mennesker, til at hjælpe ham med at drive vingården videre. Benard Repolt fra Louis Jadot bliver salgsdirektør, Claduie Jobard (der er datter af Ønologen fra Joseph Drouhin, Laurence Jobard), bliver ansat i kælderen som winemaker og ønolog, og Robert Parkers gamle partner og med-smager, Pierre-Antoine Rovani, bliver ansat som direktør for hele projektet.

Med dette stjernebesatte hold har Remoissenet løfter sig til helt nye højder, og er blevet en referencevingård, og producerer et bredt udvalg af vine fra flere af Bourgognes fornemmese kommuner.  Uanset om det er mineralsk Chablis, fyldig Chassagne-Montrachet, yndefuld Chambolle-Musigny eller blød og fyldig Volnay, så udtrykker Remoissenet de forskellige kommuners udtryk mesterligt.

pr. side
Vis som Grid Liste

24 varer

Faldende orden
 1. Bourgogne Rouge Renommée MG
  Saftig og frugtdreven mineralsk rød Bourgogne. Her er stor og åben bouquet af jordbær, rabarber, flintesten og en anelse krydderi fra fadet. Smagen er charmerende og frisk i stilen. Den modne frugt bæres oppe af en levende frugtsyre der skaber balance i denne elegante Bourgogne. En god ledsager til lyst kød, eller milde oste., , -----, , Renomée er visitkortet fra Remoissenet i deres portefølje. Fremstillet 100 % på Pinot Noir druen som høstes fra flere forskellige marker. Det er lidt forskelligt hvilken appellation der lægger rygraden i denne vin, men i mange år er det 1'er Cru marker fra Santenay som giver intensitet og friskhed i frugten. Druerne høstes som til alle vinene fra Remoissenet som nogle af de sidste i området, for at opnå den ekstra intensitet og dybde som det giver. Efter høsten afstilkes druerne og gæringen foretages i bl.a. åbe gæringskar af træ, som Remoissenet er begyndt at bruge. Efter endt gæring lagres vinen i op til 12 måneder på gamle egetræsfade inden aftapning.
  kr. 579,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Chassagne-Montrachet
  Stor og klassisk hvidvin fra Chassagne kommunen i Bourgogne. En koncentreret duft med fine noter af citrus og hvide blomster. Koncentreret og fyldig i smagen med fine noter fra fadet som ligger i baggrunden. Noter af moden frugt og fin mineralitet følges flot ad., Ren Chardonnay som høstes i Chassagne Montrachet, hvor nogle af verdens største hvidvine fremstilles. Druerne plukkes fuldmodne og gæres med temperaturstyring. Efter endt gæring er vinen lagret på 5 egetræsfade, hvoraf 1 var nyt. Vinen lå på fad i 14 måneder inden aftapning.
  kr. 825,00
  Tilføj til ønske liste
 3. Pernand-Vergelesses Les Vergelesses Rouge
  Remoissenet bliver bare bedre og bedre for hver årgang, de producerer. Claudie Jobard står her i spidsen for vinificeringen i kælderen. Hun har stort fokus på at hver enkelt cuvee, der produceres får den perfekte mængde fadlagring til at skabe dybde og kompleksitet, uden at fadet overtager den rene frugtighed. Pernand-Vergelesses-kommunen ligger lige ved grænsen mellem Cote de Nuits og Cote de Beaune. Her får du en vin med lækker mørkerød frugt, god saftighed, samt en elegant tannin-struktur, som gør den velegnet til klassiske franske med specialiteter med and og kanin.
  kr. 449,00
  Tilføj til ønske liste
 4. Puligny-Montrachet
  Super flot balanceret hvidvin med den klassiske Puligny koncentration. Her er stor åben duft med noter af hvide blomster, friske tropiske frugter og et røget element i baggrunden. Koncentreret i smagen med velintegreret fadkarakter, sammen med stor smagsintensitet. Fyldig, men så dejlig balanceret af den friske frugtsyre., , -----, , Ren Chardonnay som høstes i Puligny Montrachet, hvor nogle af verdens største hvidvine fremstilles. Druerne plukkes fuldmodne og gæres med temperaturstyring. Vinen lagres på en kombination af nye og brugte franske egetræsfade i 14 måneder inden aftapning.
  kr. 925,00
  Tilføj til ønske liste
 5. Santenay 1. Cru Gravieres Blanc
  Fyldig og balanceret hvidvin fra Bourgogne, der giver meget fra sig. En stor og åben bouquet med noter af hvid fersken og et krydret element fra fadlagringen, der går igen i smagen. Den fyldige smag bevarer sin fine friskhed fra frugtsyren, der holder den modne tropiske frugt i luften. En god ledsager til modne hvidskimmeloste, eller grillet fisk., , -----, , Les Gravieres marken har 1.er cru klassifikation i Santenay kommunen. Vinmarken har meget sandholdig jord, der er med til at holde ph-værdien i jorden lav, hvilket giver god syre i vinen i den sidste ende. De næsten 40 år gamle vinstokke står næsten på grænsen til Puligny-Montrachet. Druerne høstes i hånden og presses i hele klaser. Gæringen foregår på fade af hhv. 228 og 342 liter med den naturlige gær. Efter endt lagrer vinen videre på de samme fade.
  kr. 499,00
  Tilføj til ønske liste
 6. Vosne-Romanée
  Tilbagelænet stil med noter af modne jordbær, hindbær og et krydret element i afslutningen. Fadet er flot integreret i både duft og smag, hvor frugten absolut dominerer. I smagen er der noter af friske røde bær, samt lidt læder og tobak. En flot klassisk Vosne, med god finesse., Denne Vosne Romanée har Remoissenet sammensat af frugt fra 2 parceller som er beliggende syd for byen. Vinen er gæret på de store åbne træfade i kælderen midt i Beaune hos Remoissenet. Efterfølgende er vinen lagret på delvist nye fade i ca 18 måneder inden aftapning.
  kr. 749,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

24 varer

Faldende orden
Remoissenet Père & Fils

Maison Remoissenets historie bør fortælles i to dele. Den første handler om hvordan vingården blev grundlagt i 1897 af Pierre-Alfred Remoissenet. Han var uddannet bødker, altså en tøndebinder, der fremstillede fade til vinlagring, og ville tage springet til også at være den, der fyldte vin i tønderne.

Vingården blev en strålende succes, og fra hjertet af landsbyen Beaune producerede de vin i 3 generationer. Først med Pierre-Alfred ved roret, så med hans søn Louis og til sidst med barnebarnet Roland. Og det kunne have sluttet med Roland, for han efterlod sig ingen arving, og vingårdens skæbne var derfor uvist, da han gik på pension i 2005. Men en amerikansk Bourgogne-elsker skulle vise sig at være den helt rigtige til at skrive vingårdens næste kapitel.

Maison Remoissenet 2.0 og et all-star line-up

Remoissenet vingården blev i 2005 opkøbt af den amerikanske connaisseur og Bourgogne-entusiast, Edward L. Milstein. Han kendte udmærket til vingårdens gode omdømme, og chancen for at få lov at sætte sig bag roret og føre den videre var simpelthen uimodståelig for ham. Og Edward Milstein, han havde ambitioner. Så han allierede sig med de mest talentfulde mennesker, han kunne komme i nærheden af, og fik sammensat hvad der må kaldes en all-star line-up.

Bernard Repolt, tidligere salgsdirektør hos Louis Jadot, blev installeret som gårdens salgsdirektør. Hos Louis Jadot havde Bernard Repolt lært hvordan man styrer en vingård, og særligt en hvor der opkøbes druer. Det var en stor opgave at holde styr på enderne, når der skulle indkøbes druer af ordentlig kvalitet. Men det var et ansvar Bernard Repolt havde fuldstændigt styr på at løfte.

I kælderen installerede han ønologen Claudie Jobard som vinmager. Hun var datter af ønolog og vinmager Laurence Jobard, der arbejdede hos Joseph Drouhin, et andet af Bourgognes helt store navne. Hun havde både bred og dyb viden om Bourgognes mange terroirs og kunne med sikker hånd navigere for at fremstille alt fra Chablis til Chassagne-Montrachet og Chambolle-Musigny til Volnay. Hun vidste præcis hvordan de enkelte kommuner udtrykte sig, og hvad der skulle til for at få dem til at stråle i flaskerne fra Remoissenet.

Sidst men ikke mindst, så blev ingen ringere end Robert Parkers tidligere partner og medsmager, Pierre-Antoine Rovani, ansat som direktør for vingården. Få i denne verden har så indgående et kendskab til vinbranchen, og har smagt så meget som ham. Så med ham ved roret, så fremtiden for Remoissenet i den grad lys ud.

Sjældent havde man set så stjernebesat en holdopstilling, og med dette team i ryggen var Edward L. Milstein klar til at indlede den næste æra for Remoissenet.