Remoissenet Père & Fils
Masion Remoissenet gennemgik i 2005 en kæmpe forandring, da amerikaneren Edward L. Milstein opkøber vingården, da Roland Remoissenet går på pension, uden nogen arving til at føre gården videre.
Edward Milstein er kæmpe Bourgogne-entutiast, og han sammensætter hurtigt et imponerende hold af talentfulde mennesker, til at hjælpe ham med at drive vingården videre. Benard Repolt fra Louis Jadot bliver salgsdirektør, Claudie Jobard (der er datter af Ønologen fra Joseph Drouhin, Laurence Jobard), bliver ansat i kælderen som winemaker og ønolog, og Robert Parkers gamle partner og med-smager, Pierre-Antoine Rovani, bliver ansat som direktør for hele projektet.
Med dette stjernebesatte hold har Remoissenet løfter sig til helt nye højder, og er blevet en referencevingård, og producerer et bredt udvalg af vine fra flere af Bourgognes fornemmese kommuner. Uanset om det er mineralsk Chablis, fyldig Chassagne-Montrachet, yndefuld Chambolle-Musigny eller blød og fyldig Volnay, så udtrykker Remoissenet de forskellige kommuners udtryk mesterligt.
- Bourgogne Aligoté
Generøs Aligoté i en forholdsvis tæt og fedmefuld stil. Sprød og fuld af levende frugt, men samtidig lettere cremet, nøddet og blød i sin tekstur.
kr. 185,00 - Bourgogne Rouge Renommée
Saftig og frugtdreven mineralsk rød Bourgogne. Her er stor og åben bouquet af jordbær, rabarber, flintesten og en anelse krydderi fra fadet.
kr. 249,00 - kr. 279,00
- Cote-de-Nuits Villages
Meget præcis og elegant stil I denne Cote de Nuits. En yderst fokuseret duft, hvor den røde frugt suppleres af en anelse rabarber og skovbund. Smagen er medium fyldig, men med typisk Nuits karakter hvor jordbund og ren frugt følges ad.
kr. 349,00 - Savigny-les-Beaune BlancCremet, intens og fyldig bourgogne, hvor frugt, fad og syre går op i en højere enhed. Eminent madvin, der passer perfekt til helstegt kylling eller fasan, gerne ledsages af en flødebaseret sauce og ovnbagte rodfrugter.kr. 369,00
- Pernand-Vergelesses Les Vergelesses RougeRemoissenet bliver bare bedre og bedre for hver årgang, de producerer. Claudie Jobard står her i spidsen for vinificeringen i kælderen. Hun har stort fokus på at hver enkelt cuvee, der produceres får den perfekte mængde fadlagring til at skabe dybde og kompleksitet, uden at fadet overtager den rene frugtighed. Pernand-Vergelesses-kommunen ligger lige ved grænsen mellem Cote de Nuits og Cote de Beaune. Her får du en vin med lækker mørkerød frugt, god saftighed, samt en elegant tannin-struktur, som gør den velegnet til klassiske franske med specialiteter med and og kanin.kr. 449,00
- Santenay 1. Cru Gravieres BlancFyldig og balanceret hvidvin fra Bourgogne, der giver meget fra sig. En stor og åben bouquet med noter af hvid fersken og et krydret element fra fadlagringen, der går igen i smagen. Den fyldige smag bevarer sin fine friskhed fra frugtsyren, der holder den modne tropiske frugt i luften. En god ledsager til modne hvidskimmeloste, eller grillet fisk., , -----, , Les Gravieres marken har 1.er cru klassifikation i Santenay kommunen. Vinmarken har meget sandholdig jord, der er med til at holde ph-værdien i jorden lav, hvilket giver god syre i vinen i den sidste ende. De næsten 40 år gamle vinstokke står næsten på grænsen til Puligny-Montrachet. Druerne høstes i hånden og presses i hele klaser. Gæringen foregår på fade af hhv. 228 og 342 liter med den naturlige gær. Efter endt lagrer vinen videre på de samme fade.kr. 499,00
- Santenay Clos de Tavannes blanc
En stor kompleks hvidvin fra Bourgogne. Smagen er intens med stor frugtfylde og noter af fersken, moden pære og igen denne underliggende charmerende kalkede mineralitet.
kr. 525,00 - Bourgogne Rouge Renommée MGSaftig og frugtdreven mineralsk rød Bourgogne. Her er stor og åben bouquet af jordbær, rabarber, flintesten og en anelse krydderi fra fadet. Smagen er charmerende og frisk i stilen. Den modne frugt bæres oppe af en levende frugtsyre der skaber balance i denne elegante Bourgogne. En god ledsager til lyst kød, eller milde oste., , -----, , Renomée er visitkortet fra Remoissenet i deres portefølje. Fremstillet 100 % på Pinot Noir druen som høstes fra flere forskellige marker. Det er lidt forskelligt hvilken appellation der lægger rygraden i denne vin, men i mange år er det 1'er Cru marker fra Santenay som giver intensitet og friskhed i frugten. Druerne høstes som til alle vinene fra Remoissenet som nogle af de sidste i området, for at opnå den ekstra intensitet og dybde som det giver. Efter høsten afstilkes druerne og gæringen foretages i bl.a. åbe gæringskar af træ, som Remoissenet er begyndt at bruge. Efter endt gæring lagres vinen i op til 12 måneder på gamle egetræsfade inden aftapning.kr. 579,00
- kr. 599,00
- kr. 599,00
- kr. 599,00
- Vosne-RomanéeTilbagelænet stil med noter af modne jordbær, hindbær og et krydret element i afslutningen. Fadet er flot integreret i både duft og smag, hvor frugten absolut dominerer. I smagen er der noter af friske røde bær, samt lidt læder og tobak. En flot klassisk Vosne, med god finesse., Denne Vosne Romanée har Remoissenet sammensat af frugt fra 2 parceller som er beliggende syd for byen. Vinen er gæret på de store åbne træfade i kælderen midt i Beaune hos Remoissenet. Efterfølgende er vinen lagret på delvist nye fade i ca 18 måneder inden aftapning.kr. 799,00
- Chassagne-MontrachetStor og klassisk hvidvin fra Chassagne kommunen i Bourgogne. En koncentreret duft med fine noter af citrus og hvide blomster. Koncentreret og fyldig i smagen med fine noter fra fadet som ligger i baggrunden. Noter af moden frugt og fin mineralitet følges flot ad., Ren Chardonnay som høstes i Chassagne Montrachet, hvor nogle af verdens største hvidvine fremstilles. Druerne plukkes fuldmodne og gæres med temperaturstyring. Efter endt gæring er vinen lagret på 5 egetræsfade, hvoraf 1 var nyt. Vinen lå på fad i 14 måneder inden aftapning.kr. 825,00
- Meursault Blanc
Smuk fortolkning af en af Bourgognes bedste hvidvinskommuner
kr. 849,00 - Puligny-MontrachetSuper flot balanceret hvidvin med den klassiske Puligny koncentration. Her er stor åben duft med noter af hvide blomster, friske tropiske frugter og et røget element i baggrunden. Koncentreret i smagen med velintegreret fadkarakter, sammen med stor smagsintensitet. Fyldig, men så dejlig balanceret af den friske frugtsyre., , -----, , Ren Chardonnay som høstes i Puligny Montrachet, hvor nogle af verdens største hvidvine fremstilles. Druerne plukkes fuldmodne og gæres med temperaturstyring. Vinen lagres på en kombination af nye og brugte franske egetræsfade i 14 måneder inden aftapning.kr. 925,00
- Chambolle-Musigny 1. Cru Les CombottesStor bredde i smagsbilledet med præcision i den rene frugt. Remoissenet har efter ejerskiftet i 2005 rendyrket en stil, hvor charmen kommer først med en masse ren frugt. I denne Chambolle er der stor fylde, charme og personlighed. Fadet er present, men frugten får lov til at overtage smagen fuldstændig.kr. 1.299,00
- Chambolle-Musigny 1. Cru Les CombottesStor bredde i smagsbilledet med præcision i den rene frugt. Remoissenet har efter ejerskiftet i 2005 rendyrket en stil, hvor charmen kommer først med en masse ren frugt. I denne Chambolle er der stor fylde, charme og personlighed. Fadet er present, men frugten får lov til at overtage smagen fuldstændig.kr. 1.299,00