Hensel Weingut

Thomas Hensel er et vinøst naturtalent, der som et ubeskrevet blad overtog vingården fra sin far og indledte en helt ny æra af kvalitet. Med inspiration fra sin kærlighed til svæveflyvning skaber han svævende elegante vine, der besidder en saftighed, hvilket gør dem uhyggeligt drikkevenlige.

Huset er på ingen tid blevet en kæmpe favorit både blandt vores personale og vores stamkunder, da kvaliteten er imponerende høj, og prisen besynderligt lav. Så lad os hermed give vores varmeste anbefalinger til at prøve de højtflyvende vine fra Thomas Hensel i Pfalz.

pr. side
Vis som Grid Liste

8 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

8 varer

Faldende orden
Hensel Weingut

Selvom Hensel familien har lavet vin igennem 300 år i landsbyen Bad Dürkheim, i vinregion Pfalz, så lå det ikke nødvendigvis i kortene, at Thomas Hensel, skulle fortsætte traditionen. Han drømte om at spille fodbold i Bundesligaen, at blive udlært som kok og at suse rundt mellem skyerne i et af svæveflyene, fra flyvebanen tæt ved forældrenes vingård.

Men heldigvis, for familien og for verdens vinelskere, så endte Thomas Hensel alligevel med at forelske sig i vinens verden, og med ham ved roret, er familiens vingård indtrådt i en ny æra. 

Thomas Hensel er et naturtalent i Pfalz

Inden han var færdigudlært som winemaker, overtog Thomas Hensel i 1990 driften af vingården. Selvom han i vinens verden var et helt ubeskrevet blad, høstede hans første årgang både ros, hæder og anerkendelse. Men Thomas Hensel er også en visionær herre, der med inspiration fra sin kærlighed til flyvning, skaber svævende lette og elegante vine, som oser af det terroir, de er skabt af. Det er tydeligt, at den lille dreng, der drømte om en karriere i mad og gastronomi, har en skarp palet for velsmag med sig værktøjskassen.

Hemmeligheden er at blande sig så lidt som muligt

Thomas Hensel er slet ikke i tvivl om, hvad der for ham er det vigtigste redskab til at skabe enestående vin. Det handler om at blande sig udenom, og lade naturen, druerne og gæringen gøre arbejdet. Man kan som winemaker forsigtigt skubbe i den retning man ønsker, men i det store hele, så er det op til druerne selv at gøre arbejdet.

Derfor er Thomas Hensel omhyggelig når han plukker, så kun perfekt modne og sunde druer, når hans vinkælder. Presset foregår meget blidt, så mosten ikke overekstraheres af at få mast bitterstoffer med ud og så får vinen lov at ligge sur lie, lagre med gærcellerne, i god, lang tid, så der virkelig gives tekstur og smag fra vinens eget dna.

Og så handler et om tålmodighed. Hvis man har travlt, og forsøger at tvinge vinen til at udvikle sig, så vil processen slå fejl. God vin tager tid.

Thomas Hensel råder over i alt 20 hektar marker, hvor fokus særligt er på at producere Riesling og Spätburgunder, men druer som Grauer Burgunder, Dornfelder og Grüner Veltliner ser man også blive brugt til spændende og velsmagende cuvéer. 

Hvis du ikkeved hvor du skal starte med Thomas Hensels vine, så er hans Spätburgunder Aufwind cuvée en kæmpe personalefavorit - Men undlad venligst at købe det hele, der skal også være noget til os!