Rhône

Rhône vin er kendt verden over for sin karakteristiske smag og kvalitet. Rhône-dalen er et af Frankrigs vigtigste og mest ikoniske vinområder, der strækker sig over et areal på omkring 240 kilometer langs Rhône-floden fra nord til syd.


Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 51

Faldende orden
  1. Chateauneuf du Pape
    En rigtig flot traditionel Châteauneuf-du-Pape. Her er mørk farve og en stor kompleks bouquet med noter af sorte bær og tørrede krydderier. Smagen er fyldig med rigelige mængder af mørk frugt og krydderier. Tannin og frugtsyre giver en god balance og en vin, der står godt til kraftige retter., , -----, , Châteauneuf-du-Pape fra Cote de l'Ange er sammensat af druer fra flere forskellige parceller i Châteuneuf-du-Pape. Le Coteau de l'Ange, La Nerthe, Le Moulin à vent og Les Terres Blanches leverer alle druer. Vinen er sammensat af 70 % Grenache, 15 % Syrah og 15 % Mouvedre. Jordbunden er sandig med store rullesten på toppen. Disse sten optager varmen fra solen i løbet af dagen og afgiver den om natten. Det er med til at sikre druer med stor modenhed. Ejendommens vinstokke er i gennemsnit 40 år gamle. Der dyrkes med stor respekt for naturen og minimal påvirkning i marken. Druerne plukkes i hånden og afstilkes 100 % inden gæringen. Halvdelen af vinen lagres i store egetræsfade i 12 måneder inden aftapning.
    kr. 289,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Chateauneuf du Pape La Dame Voyageuse

    En meget indsmigrende og blød Chateauneuf-du-Pape fra Domaine Mordorée. Her er en stor og åben buket af noter fra glasset med fokus på mørk frugt, men suppleret fint af krydderurter og mørk chokolade. Smagen er fyldig, men balanceret. Tanninen ligger bagved den bløde modne frugt, der fylder hele munden. Varm og charmerende på samme tid. En god ledsager til lammekød. Dette er den ene af de 2 cuveer som Mordorée fremstiller i Chateauneuf-du-Pape. Idéen med denne cuvée er at have en vin, der er drikkeklar i en ung alder på bekostning af lagringspotentialet. Stadig fremstillet med samme kærlighed og opmærksomhed som den store cuvée. Mest Grenache, suppleret med mindre mængder af Mourvedre, Syrah og Counoise. Druerne afstilkes inden lang gæring ved kontrolleret temperatur. Vinen lagrer på en kombination af egetræ og ståltank.

    kr. 449,00
    Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 51

Faldende orden

Her er der blevet produceret vin i mere end 2500 år.

Normalt inddeles Rhône i to områder – hhv. en nordlig og sydlig del pga. de store forskelle i klima, jordbund og druetyper.

Langt størsteparten af Rhône vin produceres i den sydlige del, mens den nordlige til gengæld regnes for den fineste og mest prestigefyldte. Det gælder ikke mindst de to berømte og eksklusive appellationer Côte Rôtie og Hermitage

Selve navnet Côtes de Rhône betyder direkte oversat ”skråningerne ved Rhône”.

Den nordlige del af Rhône er karakteriseret ved et kontinentalt klima med varme somre og barske vintre. Her laves rødvinene næsten udelukkende på Syrah, mens de hvide domineres af Viognier, Marsanne og Roussanne.

I syd er klimaet til gengæld mere klassisk middelhavs-agtigt. Her spiller Grenache-druen den klart mest dominerende rolle, når det gælder de røde Rhône vine – som f.eks. i det berømte og ekstremt populære Châteauneuf du Pape- distrikt, hvor den bruges enten i varietal-vin eller som hoveddrue i blends sammen med Syrah og Mourvédre. I alt tillades der hele 19 forskellige druer når der dyrkes Rhône vin.

Derudover produceres der også glimrende hvide og rosévine samt mousserende Rhône vine del som f.eks. de spændende Clairette de Die og Crémand de Die i den østlige del af regionen.

Men når man taler om Rhône vin, er og bliver det mest deres rødvine de er kendte for. Det gælder også herhjemme, hvor især Châteauneuf du Pape traditionelt har fyldt meget i i den danske vinbevidsthed, fordi de står så ualmindelig godt til det traditionelle danske køkken – ikke mindst det vi spiser til jul. 

Men, snyd endelig ikke dig selv! Côtes de Rhone-vinene i vores sortiment er af en sådan kvalitet, at de både kan – og bør – nydes hele året.

Generelt er Rhône vin bløde og fyldige vine og de bedste med stort udviklingspotentiale.