2021 Crozes-Hermitage Rouge Panisse

Rhône Crozes Hermitage
Rødvin - 75,00 cl. - 14,00% vol. - Varenummer: 496521
Tilføj til ønske liste
På lager
Special pris kr. 189,00 Normalpris kr. 229,00

Her får du Syrah fra druesortens europæiske hovedsæde: Nord Rhône. Helt specifikt befinder vi os i Crozes-Hermitage, som er en appellation hvor 90% af produktionen er dedikeret til rødvin lavet på Syrah.
- Og fra Labadens kyndige hænder, får du en rødvin som lever op til områdets velfortjente omdømme.

I det sekund du hælder vinen op i glasset, melder Syrah-druen sin ankomst gennem vinens dybe, mørke farve. I duften mødes man af noter af mørke bær, peber og en duft af røget bacon. Det er Syrah, præcis som lærebøgerne fortæller, at det skal udtrykke sig. Det er dog i vinens tekstur og mundfylde, at det bliver rigtigt genialt. For trods druesortens ry for at være stor og bombastisk, særligt i de Australske udgaver, så er det her i Crozes-Hermitage en helt anden historie. Vinen er elegant, nærmest yndefuld, og den saftige mørke frugt strømmer ind over smagsløgene i en behagelig bølge af vinøs fornøjelse.

Sommeliererne ville sige, at man skal servere en vin som denne til dyreryg eller vildtkød - men retter med masser af svampe eller en tatar, det ville også sidde lige i skabet.

Vinen har lagret 12 måneder på store 600-liters fade.

Din Vin Guide 92 points

"Thomas Rydberg/Spirtnyt: "Saftig og imødekommende syrah med en flot intensitet og i smagen brombær, sort peber, violer og mørke krydderier. Vellavet uden de store dikkedarer. En vin man bare har lyst til et glas mere af!""

DECEMBER 2022

Labadens

”Labadens” betyder ven, ledsager eller kammerat.

Så det må siges at være et meget passende navn til dette projekt, der er skabt af franskmændene Thomas Oui og Fanny Breuil.