Domaine de la Mordorée

Domaine de la Mordorée er et familiejet vinhus beliggende i Tavel i den sydlige del af Rhônedalen ikke langt fra Avignon, der har specialiseret sig i klassiske, egnstypiske og terroir-drevne r¢de, hvide og rosévine. 


pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden
 1. Lirac Rouge La Dame Rousse

  En Lirac, der er blandet af lige dele Grenache og Syrah, fra 40 år gamle vinstokke. Med den enorme fylde og koncentration der er i denne vin, smager dette bedre end det meste Chateauneuf-du-Pape. Stor duft af solbær, hindbær og lakrids. Et referencepunkt for de andre producenter i Lirac distriktet. En rødvin, der passer godt til kraftige kødretter eller vildt.

  La Dame Rousse betyder den rødhårede dame, som skovsnepen kaldes af nogle. Druerne dyrkes i Lirac appellationen, der stort set ligger lige ved siden af Chateauneuf-du-Pape og har et tilsvarende terroir. Vinmarken er 22 hektar stor og vinstokkene 40 år gamle. Cuvée La Dame Rousse er sammensat af 50% Syrah og 50% Grenache. Der høstes ved 40 hl/hektar, hvilket ligger i den lave ende af skalaen og sikrer høj intensitet i druerne. Efter endt høst i hånden, bliver druerne afstilket og gennemgår en 30 dage lang gæring. Vinen lagres i ståltanke for at bevare sin friske frugt og aftappes på ejendommen.

  kr. 199,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Lirac Rouge Reine des Bois
  Den bedste Lirac, der produceres! Her forenes tung moden frugt med krydrede elementer. Store mængder frugt i duften med både røde og sorte bær. Stor koncentration af både frugtsyre, tannin og frugtkarakter viser en vin i flot balance. Helt klart en vin med stort potentiale, som skal dekanteres hvis den skal nydes ung. Fremragende ledsager til grillet kød, vildt og modne oste., , Dette er topcuvéen fra Dom Mordoree. Fremstillet af lige dele Grenache, Syrah og Mouvedre fra 40 år gamle vinstokke. Efter endt 30 dages gæring lagres 30% af vinen i egetræsfade, inden den endelige sammenstikning og aftapning på ejendommen. Dette er absolut den bedste Lirac der fremstilles og den viser hvorfor terroiret i Lirac har potentiale til at fremstille nogle af de bedste rødvine i Cotes du Rhone.
  kr. 279,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden

›Mordorée› betyder direkte oversat fra fransk ›gyldenbrun›.

Samtidig er det i den sydlige del af Rhônedalen også et kælenavn for den lokale skovsneppe, hvilket er forklaringen på, at den karakteristiske fugl både har lagt navn til Domaine de la Mordorée og også pryder etiketterne på husets vine.

Domaine de la Mordorée blev etableret i 1986 af Francis Delorme og hans s¢n Christopher, men drives i dag af konen og datteren, Madeleine og Ambre, som siden 2016 har videref¢rt den oprindelige vision om at lave terroirdrevne vine med så lidt indblanding som muligt.

Det betyder, at al produktion i vinmarker og kælder i dag foregår ¢kologisk og efter en biodynamisk tankegang. 

Vinmarkerne udg¢r i alt 58 hektar fordelt på hele 38 parceller placeret i otte kommuner.

Her dyrkes der en blanding af druerne Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cinsault, Clairette, Bourboulenc, Counoise, Vaccarese, Viognier, Roussanne og Marsanne, som vokser i en meget blandet jordbund bestående af bl.a. kalk, ler, sand, sten.

Når h¢stsæsonen oprunder, plukkes samtlige druer med håndkraft, hvorefter de udsættes for vinificering i kælderen.

Hvordan det helt præcist foregår, vælger Domaine de la Mordorée at holde for sig selv, for som de med et glemt i øjet skriver på hjemmesiden:

›Alle har deres små hemmeligheder. Vi har vores. Som Winston Churchill plejede at sige: "Sørg for at holde dine hemmeligheder hemmelige". Vi har ikke mere at tilføje!

En ting, der dog langt fra er nogen hemmelighed, er at Domaine de la Mordorée i dag med rette regnes som en af Rhônes top-producenter.

Så hvis man har en svaghed for denne region - eller Frankrig i det hele taget - er dette et absolut must!

Det gælder ikke mindst de fremragende vine fra appellationerne, Châteauneuf-du-Pape, Lilac og Travel, som vi med stor stolthed har i vores sortiment.