Domaine Louis Chèze

Domaine Louis Chèze er et lille famileejet vinhus beliggende omkring 60 kilometer syd for Lyon i Limony i Rhône-regionen, der har specialiseret sig i egnstypiske og terroir-prægede vine.


pr. side
Vis som Grid Liste

7 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

7 varer

Faldende orden
Domaine Louis Chèze

Man behøver ikke altid starte stort. Det er Louis Chèze et glimrende bevis på.

Da han i 1978 grundlagde domænet, der bærer hans eget navn, var han nemlig bare i besiddelse af et beskedent antal vinmarker på 1 hektar i Saint Joseph. 

Gennem årene er det tal dog vokset støt, så familien i dag ejer mere end 30 hektar i de forskellige gode appellationer i det nordlige Rhône.

Her arbejdes der grundlæggende efter bæredygtige metoder i markerne med de for området så typiske druer Syrah, Merlot, Viognier, Marsanne og Roussanne, som vokser i en varieret jordbund bestående af granit, skifer og kalk på omkring 25 og 40 år gamle vinstokke.

Når druerne er blevet plukket med håndkraft, havner de i kælderen, hvor de gennemgår maloaktisk fermentering, inden de lagres mellem 6 og 22 måneder – alt efter Cuvée.

Det udmønter sig afslutningsvis i en række skønne rød- og hvidvine præget af en frugtagtig charme og tydeligt terroir-præg, som har fået mange lovord med på vejen af både hjemlige og udenlandske anmeldere.