2021 Chateauneuf du Pape La Reine des Bois

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 625,00

Økologisk og biodynamisk certificeret Châteauneuf-du-Pape. Farven er dyb lilla, og i duften kan du finde både røde og mørke bær, hvor det særligt er jordbær, kirsebær, solbær og brombær som gør sig bemærket. Der er også en skøn og blomstret fornemmelse af violer, og en sødlig tone af lakrids. I munden er vinen tæt og kraftig, og leverer en lang og frugtig eftersmag.

Stokkene til vinen har stået i en mark hvor der i undergrunden er både sand og rødt ler, men vigtigst, så er marken dækket af de sten som kaldes "Galets", som er altafgørende for at kunne gro ordentlige Grenache druer i Châteauneuf-du-Pape. Stenene suger varme til sig om dagen, og afgiver det igen i løbet af de kølige nætter. Den lille påvirkning, betyder at Grenache er i stand til at modne ordentligt.

Udover de klassiske Châteauneuf-du-Pape sorter, anvender Domaine de la Mordorée 3% af den sjældne Counoise og 2% Vaccarese. Begge druesorter er uhyre sjældne i Rhônedalen, og det er derfor et sjovt twist til vinen, at disse sjældne sorter får lov at være med.

I kælderen afstilkes drueklaserne, inden de igennem 30 dage gærer på rustfri ståltanke. Vinen lagres i 10 måneder, hvor 20% af mosten bliver lagt på egetræ, mens resten lagrer på ståltank.

James Suckling 94 points

"A complex and beautifully balanced Chateauneuf for the challenging vintage with a wide spectrum of fruit aromas ranging from ripe cherry to wild blackberry, but also wild herbs and summer flowers"

Decanter 95 points

"Gorgeous nose, already showing some spicy, woody complexity. Just as compelling on the palate, the tannins are plentiful and will need time to settle, but the fruit is opulent enough to wait."

Domaine de la Mordorée

Domaine de la Mordorée er et familiejet vinhus beliggende i Tavel i den sydlige del af Rhônedalen ikke langt fra Avignon, der har specialiseret sig i klassiske, egnstypiske og terroir-drevne r¢de, hvide og rosévine.