Domaine de Ferrand

Domaine de Ferrand er et nyere familieejet vinhus i den sydlige del af Rhône, der har specialiseret sig i produktionen af klassiske Châteauneuf-du-Pape – og Côte du Rhône-vine af meget høj kvalitet.


pr. side
Vis som Grid Liste

9 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

9 varer

Faldende orden

 Her er helt traditionel fremstillet vin fra det sydlige Rhone. Fokus ligger på domænets Chateauneuf-du-Pape, der høstes fra 2 små parceller i det nordlige Chateauneuf-du-Pape, hvor vinstokkene er plantet i

Selv om ejendommens oprindelse kan føres helt tilbage til 1760, starter historien om Domaine de Ferrand først 200 år senere, da Charles Bravay grundlægger domænet i 1960.

I dag er det sønnen, Phillippe Bravay, der står i spidsen, og han har med stor dygtighed formået at udvikle vinhuset, så Domaine de Ferrand i de senere år har opnået status som en af områdets rigtig spændende og hyldede producenter.

Antallet af vinmarker udgør samlet set 17 hektar med helt op til 100 år gamle stokke, hvor der dyrkes de for området så typiske druer Grenache, Syrah, Mourvédre og Cinsault i en jordbund bestående af en blanding af sand, ler og sten.

Alt arbejde i vinmarken foregår efter økologiske principper, selv om man ikke er officielt certificeret, og efter druerne er blevet plukket, gennemføres der traditionel vinificering i kælderen med lagring på cementtanke.

Det udmønter sig i en række ualmindelig flotte, karakterfulde og meget klassiske Châteauneuf-du-Pape – og Côte du Rhone-vine af meget høj kvalitet, hvilket ikke er gået ubemærket hen hos anmelderne. Bl.a. har legendariske Robert Parker udnævnt flagskibsvinen Châteauneuf-du-Pape 2019 til: ”et mesterværk”.

Både den og flere andre af Domaine de Ferrands skønne rødvine findes selvfølgelig i vores sortiment.