Domaine de la Cote de l'Ange

Domaine de la Côte de L’Ange er et traditionsrigt og familieejet vinhus beliggende i den sydlige del af Rhône, der har specialiseret sig i karakterfulde og klassiske Châteuneuf-du-Pape-vine med stor smagskoncentration.


pr. side
Vis som Grid Liste

4 varer

Faldende orden
  1. Chateauneuf du Pape
    En rigtig flot traditionel Châteauneuf-du-Pape. Her er mørk farve og en stor kompleks bouquet med noter af sorte bær og tørrede krydderier. Smagen er fyldig med rigelige mængder af mørk frugt og krydderier. Tannin og frugtsyre giver en god balance og en vin, der står godt til kraftige retter., , -----, , Châteauneuf-du-Pape fra Cote de l'Ange er sammensat af druer fra flere forskellige parceller i Châteuneuf-du-Pape. Le Coteau de l'Ange, La Nerthe, Le Moulin à vent og Les Terres Blanches leverer alle druer. Vinen er sammensat af 70 % Grenache, 15 % Syrah og 15 % Mouvedre. Jordbunden er sandig med store rullesten på toppen. Disse sten optager varmen fra solen i løbet af dagen og afgiver den om natten. Det er med til at sikre druer med stor modenhed. Ejendommens vinstokke er i gennemsnit 40 år gamle. Der dyrkes med stor respekt for naturen og minimal påvirkning i marken. Druerne plukkes i hånden og afstilkes 100 % inden gæringen. Halvdelen af vinen lagres i store egetræsfade i 12 måneder inden aftapning.
    kr. 289,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

4 varer

Faldende orden

Châteuneuf-du-Pape betyder direkte oversat ”Pavernes nye slot”, hvilket henviser til 1300-tallet, da pavevældet flygtede fra Rom og installerede sig i Avignon.

Familien Mestre hører til egnens ældste familier med en lang tradition for vinproduktion. Domaine de la Côte de L’Ange blev etableret i 1960’erne af Monique og Jean Claude Mestre, som siden har givet stafetten videre, så det i dag er datteren Corinne og hendes mand Yannick, der driver vinhuset.

De mellem 14 og 80 år gamle vinmarker udgør i alt 14 hektar, hvor der dyrkes en blanding af de for området så klassiske druer Grenache, Mourvèdre og Syrah til de røde og Grenache Blanc, Roussanne, Clairette og Bourboulenc til de hvide, i en varieret jordbund bestående af en overvejende ler, kalk og småsten.

Generelt arbejdes der med stor respekt for naturen – bl.a. bruger man ingen insektmidler – og alle druer håndplukkes.

Efterfølgende gennemføres der vinificering i temperaturkontrollerede tanke lavet af enten beton eller stål inden den afsluttende lagring, som tilpasses den enkelte vin.

Resultatet er en række virkelig flotte og meget egnstypiske vine, som har fået masser af roser fra både hjemlige og udenlandske anmeldere – bl.a. store kapaciteter som Jeb Dunnock, Jancis Robinson og Robert Parker.

Kort sagt, hvis du er klassisk Chateuneuf-du-Pape er dette et absolut must!