Monthly Archives: juni 2022

  1. Butikken i Dr. Tværgade holder lukket tirsdag 28. juni

    Butikken i Dr. Tværgade holder lukket tirsdag 28. juni

    Tirsdag 28. juni afholdes der i butikken i Dronningens Tværgade status, hvorfor vi er nødt til at holde butikken lukket denne tirsdag.

    Læs mere »
  2. Information om leveringer i forbindelse med Tour de France

    Information om leveringer i forbindelse med Tour de France

    Tour De France kommer til Danmark, det er lyden af sommer, der lander i København og danner rammerne om den perfekte sommerfest i hele uge 26. til den perfekte sommerfest, skal der være de perfekte vine og dem kan du allerede nu bestille, så du er helt klar til Tour de France i København.

    Læs mere »
  3. Magisk masterclass med Château Cheval Blanc

    Magisk masterclass med Château Cheval Blanc

    Torsdag morgen starter helt specielt, på Otto Suensons hovedkontor i Søborg. Selveste Pierre Olivier Clouet - den tekniske direktør og vinmager - fra vinslottet Chateau Cheval Blanc i St.-Èmilion kommer på besøg, netop for at afholde ”Masterclass” og smagning for Otto Suenson’s passionerede personale. Det er næsten med ærefrygt vi alle sidder klar, for sådan et besøg og et ”line-up” af vine, er ganske enkelt legendarisk.

    Læs mere »
  4. MØD NINA - SOMMELIEREN BAG VIN- & MAD ANBEFALINGERNE

    MØD NINA - SOMMELIEREN BAG VIN- & MAD ANBEFALINGERNE

    Jeg har en brændende interesse og passion for vin og gastronomi – en passion der har fulgt mig siden mine tidlige ungdomsår i gymnasiet. Jeg har især beskæftiget mig med Bourgogne, Toscana, Veneto, Piemonte og Champagne som har været mine hovedrejsemål i arbejdsregi, såvel som i privat regi. Jeg er uddannet Sommelier fra Vinakademiet og jeg har derudover færdiggjort den internationalt anerkendte Wine & Spirit Education Trust (WSET) niv. 3.

    Læs mere »
  5. Legendernes aften – med Søren Gericke

    Søren Gericke

    Kok og TV-personlighed Søren Gericke har i løbet af sin imponerende karriere både styret køkkenet på flere af landets prestigefyldte spisesteder og været selvstændig, bl.a. som ejer af sin egen restaurant Grisobasovitz på Christianshavn i København. Nu får du så mulighed for at møde den levende legende, når Parsley Salon igen slår dørene op til en ny omgang ”Legendernes aften”, Her har Gericke komponeret en særlig menu ved navn ”Søren Gerickes Sommer-kabaret”. Derudover har Otto Suenson sammensat en stærk og velsmagende vinmenu, som burde fuldende det, der næsten kun kan blive en ekstremt mindeværdig aften!

    Læs mere »
  6. MAD TIL VIN – ELLER VIN TIL MAD?

    MAD TIL VIN – ELLER VIN TIL MAD?

    Har man en vin man ønsker at parre med en passende ret, eller er der er ret man skal finde den helt rigtige vin til? Man står som vin og mad-nyder ofte i enten den ene eller den anden situation. I begge situationer skal man tænke på fylde, intensitet, struktur, syre, sødme og ”flavour”. Som udgangspunkt bør vinen ikke overdøve maden og maden ikke overdøve vinen – fylde, struktur og intensitet skal være i balance. Der skal simpelthen opstå en synergi hvor vinen og maden nærmest smelter sammen.

    Læs mere »
  7. KALVETATAR & TAVEL ROSÉ

    KALVETATAR & TAVEL ROSÉ

    Denne ret er en af mine personlige klassikere. Jeg elsker håndhakket tatar hvor der stadig er bid i kødet og sammen med noget syrligt, cremet, fedt og sprødt - har man en ret der ”spiller på alle tangenterne”. Retten består af, foruden selve kalvekødet, en ”sous vide” tilberedt æggeblomme, estragonmayonnaise, rysteribs, syltede perleløg og jordskokkechips.

    Læs mere »
  8. ROSÉDAMPET SLETHVAR MED BEURRE BLANC PÅ BLODAPPELSIN & PROVENCE ROSÉ

    ROSÉDAMPET SLETHVAR MED BEURRE BLANC PÅ BLODAPPELSIN & PROVENCE ROSÉ

    Denne ret er let og elegant, men utrolig smagsintens. Retten har mange lag med både friskhed, syre, fedme og sødme. Saucen er en lidt alternativ udgave af beurre blanc, som traditionelt er baseret på hvidvin, foruden smør, som i alle tilfælde er saucens hovedingrediens. Da jeg havde et ønske om at skabe en ret der ville fungere perfekt til en rosévin, fik jeg derfor den ide at basere saucen på blodappelsin – en note man netop ofte finder i denne type vin. Retten indeholder udover slethvar og sauce, en silkeblød ærtepúre og sauteret kål. En ret der er skræddersyet til en elegant og smagsintens rosé fra Provence.

    Saucen er intens, syrerig, fed og let bitter og fungerer utroligt godt sammen med både dampet og stegt fisk. Den søde ærtepuré afrunder saucens syre og den glasklare og milde fisk, som sågar er dampet i rosévin, får det hele til at ”smelte” sammen. Slutteligt bidrager den sauterede kål med forårsløg, samt de friske ærteskud, med både friskhed, skarphed, tekstur og en mild sødme. En forårsret der kalder på en elegant og smagsintens rosé.

    Læs mere »
  9. FLANKSTEAK MED "POLENTAFRIES" & COPPOLA DIAMOND COLLECTION CLARET

    FLANKSTEAK MED "POLENTAFRIES" & COPPOLA DIAMOND COLLECTION CLARET

    Italien møder USA! – både i glasset og på tallerknen. Francis Ford Coppola, en af filmhistoriens største instruktører, har siden 1975 produceret vin i Napa Valley. Med sit italienske ophav er han af den opfattelse, at vin hører til på middagsbordet i godt selvskab med venner og familie. Helt ligesom man på traditionel vis nyder vin i Italien.

    Læs mere »
  10. TEMA OM ROSÉVIN – DE FORSKELLIGE TYPER OG HVAD DE KAN I SAMMENHÆNG MED MAD

    TEMA OM ROSÉVIN – DE FORSKELLIGE TYPER OG HVAD DE KAN I SAMMENHÆNG MED MAD

    Rosévine er ikke blot fantastiske på lune forårsdage i haven, de kan også rigtigt meget i sammenhæng med mad. Herhjemme nydes rosé som oftest som aperitif når solen skinner, men alt afhængig af type, kan vinene utroligt mange forskellige ting i sammenhæng med mad. Syren og friskheden, som de fleste rosévine besidder, passer perfekt de til de retter man ofte spiser om foråret og sommeren. Der findes dog også rosévine i den fyldigere ende af spektret som sagtens kan (og bør) nydes i vinterhalvåret i selskab med elegante kødretter.

    Læs mere »
Side