Piemonte

Piemonte er navnet på en af verdens fornemste og mest prestigefyldte vinregioner, der især har opnået sin helt særlige status blandt vinelskere pga. de mange fremragende rødvine lavet på den for området så typiske og nærmest enestående Nebbiolo-drue.


pr. side
Vis som Grid Liste

23 varer

Faldende orden
  1. Barbaresco Riserva Santo Stefano MG

    Intens og elegant Barbaresco, der allerede i sin ungdom åbner op for druesortens klassiske noter. Flot granatrød i glasset med en forførende duft af røde rosenblade, tørrede kirsebær og lakrids, komplementeret af violer, pibetobak og hvid trøffel. I munden opleves vinen raffineret og levende, dog med det klassiske ranke tanninbid og en vibrerende frugtsyre. Mørke kirsebær, rosenhave, læder og lakrids, suppleres af underskov og søde krydderier. En oplagt ledsager til elegante serveringer med rødt kød, gerne garneret af svampe eller friskrevet trøffel. Barbaresco fremstilles i den norditalienske vinregion Piemonte, i kommunerne Barbaresco, Neive, Treiso og San Rocco Seno d'Elvio. Vinene er altid lavet på 100% Nebbiolo, ligesom det gør sig gældende for Barolo. Sammenlignet med førnævnte fremtræder Barbaresco vinene ofte mere elegante og ikke helt ligeså tanninholdige. Fratelli Antonio & Raimondo producerer vin med stor respekt for naturen, og undlader derfor at sprøjte med kemikalier i vinmarkerne. Druerne høstes ved håndkraft og sorteres igen ved ankomst til vineriet. Vinen lagrer i minimum 2 år inden den frigives på markedet.

    kr. 1.649,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Barolo Bricco Boschis MG

    Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant i glasset med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vildtretter og moden ost.

    Bricco Boschis er en parcel i Castiglione Falletto på 5,04 hektar beplantet med Nebbiolo. Cavallotto fremstiller her en klassisk Barolo, hvor druerne ligger og trækker i op til 20 dage på skindet inden gæring for at få optimalt udtræk af smagsnuancer. Efterfølgende lagres vinen i 3 år og 6 måneder på store slovenske egetræsfade inden aftapning.

    kr. 1.749,00
    Tilføj til ønske liste
  3. Barolo Bricco Boschis MG

    Klassisk Barolo fra Cavallotto i Castiglione Falletto. Elegant i glasset med teglfarvet kant, hvilket skyldes den lange fadlagring og druens karakter. Åben duft med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er intens med en kompleks palet af røde bær og sekundære læder aromaer. En fremragende ledsager til vildtretter og moden ost.

    Bricco Boschis er en parcel i Castiglione Falletto på 5,04 hektar beplantet med Nebbiolo. Cavallotto fremstiller her en klassisk Barolo, hvor druerne ligger og trækker i op til 20 dage på skindet inden gæring for at få optimalt udtræk af smagsnuancer. Efterfølgende lagres vinen i 3 år og 6 måneder på store slovenske egetræsfade inden aftapning.

    kr. 1.569,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

23 varer

Faldende orden

Navnet Piemonte betyder egentlig ”for foden af bjergene”, hvilket henviser til områdets placering helt oppe i Italiens nordvestlige hjørne tæt ved Alperne og grænsen til Schweitz og Frankrig.

Som så mange andre regioner i Italien har Piemonte en vintradition, der kan føres omkring 2500 år tilbage.

Den mere moderne udgave, som vi kender i dag, begynder dog først for at tage form i 1800-tallet.

Piemonte kaldes ofte ”Italiens Bourgogne”, og historisk set har den franske regions geografiske nærhed bl.a. betydet, at de lokale vinmagere traditionelt har foretrukket at producere vine udelukkende lavet på en enkelt drue, hvilket dog er begyndt at ændre sig i de senere år.

Når navnet Piemonte i dag er i stand til at få julelysene frem i øjnene på de fleste vinelskere, skyldes det især de fremragende rødvine lavet på den så typiske Nebbiolo-drue, som i enestående grad har været med til at etablere områdets særlige ry.

Det gælder ikke mindst den såkaldte ”kongevin” – Barolo – men også den næsten lige så skattede Barbaresco, som begge produceres i det særlige Langhe-område i underregionen Cumeo.

Som et fremragende supplement til Nebbiolo dyrkes der også store mængder af Barbera på de steder, hvor det er muligt omkring byerne Alba og Asti. Denne drue har altid været arbejdshesten, der har leveret dagligvinen i Piemonte. Men det ændrede sig op gennem 1980'erne og 1990'erne, hvor vinene fik en flottere karakter som følge af bedre pasning i marken og større fokus i kælderen.

Derudover spiller også den lidt overset Dolcetto-drue en væsentlig rolle, og selv om Piemonte altid har været klart mest kendt for sine rødvine, produceres der faktisk også andet glimrende vin i området.

Det gælder ikke mindst de to hhv. hvide og mousserende Moscato Bianco og Moscato d’Asti.

Kort sagt, det er ikke tilfældigt, at Piemonte regnes som et af verdens allerbedste vinområder.

Derfor er vi hos Otto Suenson også utrolig stolte og glade for at have mulighed for at kunne tilbyde så mange fremragende og forskellige vine netop herfra.