Elio Perrone
Elio Perrone er et lille familieejet vinhus beliggende i Castigliore Tinella i Piemonte, der især har opnået et fremragende ry for sine udgaver af de traditionsrige Mascato d’Asti-vine, men også laver glimrende rød- og rosévine.
- Bigaro Rosato
En aromatisk rosévin, der springer op ad glasset med aromaer af roser, små fine bær fra skovkanten og en kant af citrusfrugt. I munden er vinen let perlende med god frisk syre til at skabe balancen og finessen. Igen er der noter af små røde bær og vinen afsluttes med den herligste frisk smag. Nyd denne til en skålfuld friske bær eller en citrontærte., , Bigaro betyder marmoreret på Piemontesisk dialekt. Det er en sammensætning af ting, som ikke er normalt, en ny tanke fra Elio Perrone, hvor han kombinerer Moscato og Brachetto for at vise det bedste af to gode druer. Vinen er skabt til romantiske nætter, elegante somre og kølige vintre. Vinen er sammensat at Moscato og Brachetto som er henholdsvis en grøn og en blå drue. Denne kombination sikrer masser af aromatik og den smukkeste rosé farve. Druerne høstes klase for klase i markerne omkring Asti og Nizza. Druerne gæres køligt og lagres på tryktanke frem til aftapning. Vinen har naturlig restsødme og er let mousserende.
kr. 139,00 - Moscato d'Asti SourgalDet smukkeste udtryk af denne vintype, som vi er stødt på. Så elegant og sprængfyldt med energi. Noterne er som en blomsterbutik med friske tropiske frugter presset ud over. Smagen er let og frisk med forfriskende syre, der skaber liv i hele kroppen. Nyd denne til enhver dessert med frugt og is., , , , Moscato er den magiske drue, der har lært os at behandle alle druer nænsomt. Én moscato drue kan presses og udtrykke alle de smukke florale elementer man kan drømme om. En drue der har lært Perrone at 'less is more'. Jo mindre man påvirker druen i kælderen, jo renere resultat kommer ud i den anden ende. Sourgal vinmarken ligger på toppen af en bakke i 350 meters højde over havet, hvor vinden blæser og køler druerne ned i vækstsæsonen. Moscato druerne høstes tidligt på sæsonen, slut august til start september. Vinen gæres i neutrale tanke og holdes kølig indtil aftapningen. Vinen har naturlig sødme med små fine bobler der giver friskhed.kr. 139,00
- Barbera D'Asti TasmorcanSuper frisk Barbera fra Piemonte-distriktet i det nordlige Italien. Elio Perrone høster tidligt, og gør alt i kælderen for at bevare så meget frugtkarakter som muligt i vinen. God høj syre, masser af friskhed og god renhed i afslutningen. Endnu en god vin at nyde afkølet til grillet kylling, eller andet lyst kød.kr. 159,00
- Moscato d'Asti Sourgal MGDet smukkeste udtryk af denne vintype, som vi er stødt på. Så elegant og sprængfyldt med energi. Noterne er som en blomsterbutik med friske tropiske frugter presset ud over. Smagen er let og frisk med forfriskende syre, der skaber liv i hele kroppen. Nyd denne til enhver dessert med frugt og is., , -----, Moscato er den magiske drue, der har lært os at behandle alle druer nænsomt. Én moscato drue kan presses og udtrykke alle de smukke florale elementer man kan drømme om. En drue der har lært Perrone at 'less is more'. Jo mindre man påvirker druen i kælderen, jo renere resultat kommer ud i den anden ende. Sourgal vinmarken ligger på toppen af en bakke i 350 meters højde over havet, hvor vinden blæser og køler druerne ned i vækstsæsonen. Moscato druerne høstes tidligt på sæsonen, slut august til start september. Vinen gæres i neutrale tanke og holdes kølig indtil aftapningen. Vinen har naturlig sødme med små fine bobler der giver friskhed.,kr. 299,00
- Barbera D'Asti Sup. MongovoneEn vin, der viser barbera druens fulde potentiale. Duften sniger sig op ad glasset med stor intensitet, uden at vælte dig omkuld. Her er både moden rød frugt som hindbær og jordbær, samt sorte frugter som blomme og brombær. Flot fylde i smagen med oceaner af frugt, der styres flot af strukturen i vinen. Charmerende og intens på samme måde. Denne vin kan følge et stort stykke kød, direkte fra grillens flammer., , -----, , En helt unik vinmark i Isola d'Asti kommunen. Perrone familien fandt og købte denne mark i 2000, hvor vinstokkene er plantet helt tilbage i 1932. Hemmeligheden i denne mark er beliggenheden på grænsen mellem Langhe og Monferrato. Samtidig er jorden sammensat af limsten og masser af næring. Alt sammen elementer, der skaber kompleksiteten i denne vin. Druerne til denne vin høstes i hånden, med små kurve, i oktober måned, hvor de har optimal modenhed. Efter endt gæring lagres vinen i 12 måneder på franske egetræsfade inden aftapning på 1 liter flasker. En stor vin, kræver en stor flaske, som Elio Perrone siger.kr. 369,00