2022 Barbera D'Alba

Piemonte Langhe
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 50002322
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 175,00

Saftig, kirsebær-frugtig og voldsomt elegant. Castello di Neives klassiske Barbera er ganske enkelt fortryllende. Uhyre aromatisk og tætpakket med rosenrøde frugt, omfavnet af en næsten silkeagtig tekstur. Inviterende dufte stiger op af glasset, med noter af friske blommer, rosenblade og sødmefulde kirsebær, suppleret af blød lakrids, tørret timian og et strejf af friske tobaksblade. Mellemfyldig på tungen, med ganske finpoleret tannin og en sprød syre der kilder på bagtungen. Boysenbær, kirsebærsten og sågar knuste jordbær, ledsaget af lakrids-te, tomatskind og middelhavsurter. En smeltende, intens og frugtfyldt finale, hvor let-drikkelighed og seriøsitet går op i en højere enhed.

Castello di Neives Barbera d’Alba er en del af den traditionelle linje hos producenten, som er en hyldest til områdets helt klassiske vine. Saftig, charmerende og frugtdrevet, men samtidig næsten æterisk i sin tekstur; i særdeleshed en sammenkobling af tradition og producentens stilistiske elegance. Udelukkende vinificeret og lagret på ståltanke, for netop at bevare drue typicitet, frisk- og frugtighed i den endelige vin.  

Castello di Neive

Castello di Neive’s moderne epoke startede i 1963 da familiens patriark Giacomo Stupino købte slottet og dets imponerende kælder, foruden en del af ejendommens dertilhørende land - herunder den famøse monopol-mark Santo Stefano.

I dag drives Castello di Neive videre af Giacomo’s søn, den tidligere ingeniør Italo Stupino. Med et fast hold af ønologer og videnskabsmænd i ryggen viderefører Italo således familien’s overordnede filosofi. Tradition, ”research” og kreativitet i både vinmark og kælder – hvilket i sandhed har været med til at gøre Castello di Neive til én af kommunens absolutte bannerførere. Den 60 hektar store ejendom indbefatter i dag følgende markbesiddelser i Neive-kommunen: Santo Stefano, Basarin, Gallina, Marcorino, Montebertotto, iCortini og Valtorta.