2021 Barbera d'Alba DOC La Cresta
Stor og frisk frugtkarakter med kompleksitet og fylde. Duften åbner op med dybe noter af sorte kirsebær og intense blommer, med en anelse lakrids. Smagen er frisk med herlig saftig frugtsyre der giver god balance til den komplekse frugt i vinen. Barbera druen viser her hele spekteret med dyb frugt og charmerende friskhed.
La Cresta er fremstillet 100 % på Barbera druer fra området omkring Alba by. Druerne høstes fra ældre vinmarker som Rocche dei Manzoni ejer på skråninger med god eksponering mod solen. Vinen gæres sammen med drueskallerne i en periode på op til 15 dage, for at udtrække optimal farve og ekstraktion fra disse. Efter gæringen lagrer vinen i husets dybe kældre i 12 måneder på 225 liters egetræsfade inden aftapning.
Rocche Dei Manzoni
Da Valentino Migliorini sammen med sin kone Iolanda køber vingården Rocche Dei Manzoni i 1972, er det under stor skepsis fra de andre vinbønder i området For Valentino kommer slet ikke fra Piemonte, men er en succesfuld restauratør fra Emilia-Romagna, hvis restaurant har opnået Michelinstjerne-anerkendelse, og nu er han på udkig efter sit næste, gastronomiske eventyr, og det skal handle om vin!
Han er ikke opvokset i Barolo, og derfor har han ikke fået masseret områdets regler og dogmer ind fra barnsben. Så til de lokales store forundring, afskaffede han de store og traditionelle botti-fade, til fordel for små barriquefade, når han skulle lagre sin rødvin. Det blev begyndelsen på et kæmpe stilskifte i Barolo, og Valentino Migliorini blev en af de første modernister i Barolo.
De modernistiske vine var blødere, rundere og kunne drikkes langt før de traditionalistiske, som ofte krævede årtier i kælderen, før de kunne nydes. Det var et nybrud i måden at tænke Barolo-vin på, og Rocche Dei Manzoni gik fra at være en kættersk tilflytter, der begik overgreb på traditionerne, til at være et ikon og en pioner i regionen.
I dag ledes vingården af Valentinos Migliorinis søn, Rodolfo, som driver Rocche Dei Manzoni videre i sin fars ånd. Han er heller ikke bange for at afsøge nye metoder, og har som et af sine egne tiltag indført lagring i cement-æg.
Vinene fra Rocche Dei Manzoni er storladne mesterværker, der tør genfortolke en så udødelig klassiker som kongernes vin, Barolo. En svær mission, men Rocche Dei Manzoni lykkedes med det årgang efter årgang.