2021 Barbera d'Alba Superiore Sorito Mosconi
Kraftfuld og saftig Barbera rødvin fra en af Barolo distriktets bedste producenter. Barbera druen, giver her en stor og åben bouquet med noter af solbær, brombær og blommer, samt krydrede toner fra fadlagringen. Smagen er kraftfuld med stor intensitet i frugten. Strukturen føles nærmest fløjlsblød, hvor den cremede frugt holdes på plads af fine modne tanniner. En pragtfuld ledsager til kraftige kødretter, eller modne oste.
Sorito Mosconi er navnet på en enkeltmark, hvor vinstokkene er mere end 60 år gamle. De gamle vinstokke er med til at give en vin med stor smagsintensitet. Vinen gæres i 15 dage, med drueskallerne. Herefter lagres den i op til 18 måneder på små egetræsfade, inden aftapning. En kraftfuld vin der med sin flotte struktur kan drikkes ung, gerne efter en time på karaffel. Den har udviklingspotentiale i op til 12 år fra høståret, under optimale betingelser.
Rocche Dei Manzoni
Da Valentino Migliorini sammen med sin kone Iolanda køber vingården Rocche Dei Manzoni i 1972, er det under stor skepsis fra de andre vinbønder i området For Valentino kommer slet ikke fra Piemonte, men er en succesfuld restauratør fra Emilia-Romagna, hvis restaurant har opnået Michelinstjerne-anerkendelse, og nu er han på udkig efter sit næste, gastronomiske eventyr, og det skal handle om vin!
Han er ikke opvokset i Barolo, og derfor har han ikke fået masseret områdets regler og dogmer ind fra barnsben. Så til de lokales store forundring, afskaffede han de store og traditionelle botti-fade, til fordel for små barriquefade, når han skulle lagre sin rødvin. Det blev begyndelsen på et kæmpe stilskifte i Barolo, og Valentino Migliorini blev en af de første modernister i Barolo.
De modernistiske vine var blødere, rundere og kunne drikkes langt før de traditionalistiske, som ofte krævede årtier i kælderen, før de kunne nydes. Det var et nybrud i måden at tænke Barolo-vin på, og Rocche Dei Manzoni gik fra at være en kættersk tilflytter, der begik overgreb på traditionerne, til at være et ikon og en pioner i regionen.
I dag ledes vingården af Valentinos Migliorinis søn, Rodolfo, som driver Rocche Dei Manzoni videre i sin fars ånd. Han er heller ikke bange for at afsøge nye metoder, og har som et af sine egne tiltag indført lagring i cement-æg.
Vinene fra Rocche Dei Manzoni er storladne mesterværker, der tør genfortolke en så udødelig klassiker som kongernes vin, Barolo. En svær mission, men Rocche Dei Manzoni lykkedes med det årgang efter årgang.