2020 Barbera d'Alba Superiore Vigna Cuculo

Piemonte Barolo
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 102520
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 310,00

Dette er det tætteste, en Barbera kan komme på at være en Barolo!

Hvad mener vi med det? Bare rolig, der er belæg for dette vilde postulat! For det første kommer druerne til Cavalottos Vigna Cuculo cuvée fra Barolo-cru marken Bricco Boschis, der ellers normalt er dedikeret til Nebbiolo-druen. Derudover lagres vinen 18 måneder på store, slavonske fade, præcis som de gamle traditionalister ville gøre med deres Barolo-vine. Så både terroir og fremgangsmåde ligner det, man ville forvente fra en Barolo-vin, men det er altså Barbera! Der er uhyre få Barbera-vine, der får denne exceptionelt seriøse behandling, og det er derfor ikke nogen stor overraskelse, at denne vin er noget af det mest efterspurgte i Cavalottos portefølje. Strukturen og intensiteten er en helt anden, end det man er vant til fra Barbera. Røde, syrlige bær, roser og krydrede toner. Det er intenst, kraftigt og har et helt utroligt udviklingspotentiale. Nyd det præcis, som du ville en flaske stor Barolo, af store glas, hvor vinen får lov at ånde sig selv til live, og gerne til Piemontesiske klassikere, med både hasselnødder og trøffel. Dette er en vin, man er nødt til at have oplevet, hvis man har forkærlighed til vinene fra Piemonte og Barolo, for det er i sandhed en enestående og unik cuvée.

Cavallotto

I mere end fem generationer har familien Cavallotto dyrket druer i Bricco Boschis' bakker i udkanten af Castiglione Falletto i hjertet af Barolo regionen. Som nogle af de første i 1948 begyndte brødrene Olivio og Gildo at dedikerer sig udelukkende med vindyrkning og salg af vinen. Som dengang laves vinene idag kun på egne druer fra 25 ha. spredt på 23 individuelle parceller. 

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.