2020 Barbera d'Alba Superiore Vigna Cuculo

Italien Piemonte Barolo
Rødvin - 75,00 cl. - 14,50% vol. - Varenummer: 102520
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 310,00

Dette er det tætteste, en Barbera kan komme på at være en Barolo!

Hvad mener vi med det? Bare rolig, der er belæg for dette vilde postulat! For det første kommer druerne Cuculo-parcellen, som ligger inde i Barolo-marken Bricco Boschis, der jo ellers normalt er dedikeret til Nebbiolo-druen. Derudover lagres vinen 18 måneder på store, slavonske fade, præcis som de gamle traditionalister ville gøre med deres Barolo-vine. Så både terroir og fremgangsmåde ligner det, man ville forvente fra en Barolo-vin, men det er altså Barbera! Der er uhyre få Barbera-vine, der får denne exceptionelt seriøse behandling!

Strukturen og intensiteten er en helt anden, end det man er vant til fra Barbera. Røde, syrlige bær, roser og krydrede toner. Det er intenst, kraftigt og har et helt utroligt udviklingspotentiale. Nyd det præcis, som du ville en flaske stor Barolo, af store glas, hvor vinen får lov at ånde sig selv til live, og gerne til Piemontesiske klassikere, gerne med trøffel. Dette er en vin, man er nødt til at have oplevet, hvis man har forkærlighed til vinene fra Piemonte og Barolo!

91/ 100 point | Wine Spectator

"Settling into evolved aromas and flavors of mushroom, woodsy underbrush and earthy spices, with its plum and cherry fruit fading, this red reveals a supple texture and fine concentration. Balanced and lively on the dense, woodsy and spicy finish."


90/ 100 point | Jeb Dunnuck

"The 2020 Barbera D'Alba Vigna Cuculo is a crowd pleaser of a wine, coming from vineyards just south of the Bricco Boschis. Pouring a deep magenta color, it's plush with notes of ripe plum, candied flowers, and cocoa. Medium to full-bodied, it has good richness with good lift on the finish and is approachable now."


Cavallotto

I mere end fem generationer har familien Cavallotto dyrket druer i Bricco Boschis' bakker i udkanten af Castiglione Falletto i hjertet af Barolo regionen. Som nogle af de første i 1948 begyndte brødrene Olivio og Gildo at dedikerer sig udelukkende med vindyrkning og salg af vinen. Som dengang laves vinene idag kun på egne druer fra 25 ha. spredt på 23 individuelle parceller.