2021 Barbera D'Alba Superiore

Piemonte Langhe
Barbera
Rødvin - 75,00 cl. - 15,50% vol. - Varenummer: 50003521
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 275,00

Blændende Barbera-elegance, i denne storslåede Superiore-udgave. Udelukkende sammensat af frugt fra den fantastiske Marcorino-mark og blot produceret i de absolut bedste årgange, hvilket i særdeleshed skinner igennem i vinen.

Kompleks, frugtfyldt og smertende intens, men samtidig fløjlspoleret, saftig og graciøs. Duften er ganske enkelt uimodståelig, med noter af syltede kirsebær, vilde jordbær og blomme, foruden frisk lakrids, violer, eksotiske røgelsespinde og perfekt doseret fad. Mellemfyldig på paletten, med en tæt kerne af sexet kirsebærfrugt, velpoleret tannin og en spil-levende syre. Smagen følger den ekspressive duft, med lag af nyplukkede blommer, syrligt-søde boysenbær og kirsebær-essens, omkranset af bitter orangeskal, mokkabønne og sød pibetobak. En lang, komplet og satin-agtig finish, med en salt mineralitet der kærligt bider fra sig. Elegance, rigdom og intensitet i forførisk symbiose - ganske enkelt en mesterlig Barbera d’Alba fra Castello di Neives hånd! 

Castello di Neives Barbera d’Alba Superiore udtrykker i sandhed druesortens store potentiale. Vinen repræsenterer den bedste frugt fra den sydvendte og kalkholdige Marcorino-Mark, hvor producenten udfører ganske streng grøn-høst (fjernelse af umodne drueklasser), for netop at begrænse det endelige udbytte. Mosten gærer i en periode på 10 dage, med regelmæssige manuelle 'pumpovers', suppleret af såkaldt ’rack and return’. Vinen lagrer i ca. 12 mdr. på franske barriques (225 liters fade), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.  

Castello di Neive

Castello di Neive’s moderne epoke startede i 1963 da familiens patriark Giacomo Stupino købte slottet og dets imponerende kælder, foruden en del af ejendommens dertilhørende land - herunder den famøse monopol-mark Santo Stefano.

I dag drives Castello di Neive videre af Giacomo’s søn, den tidligere ingeniør Italo Stupino. Med et fast hold af ønologer og videnskabsmænd i ryggen viderefører Italo således familien’s overordnede filosofi. Tradition, ”research” og kreativitet i både vinmark og kælder – hvilket i sandhed har været med til at gøre Castello di Neive til én af kommunens absolutte bannerførere. Den 60 hektar store ejendom indbefatter i dag følgende markbesiddelser i Neive-kommunen: Santo Stefano, Basarin, Gallina, Marcorino, Montebertotto, iCortini og Valtorta.