2019 Barolo Bricco Boschis
Cavallotto er en af de mest toneangivende producenter i Barolo-kommunen Castiglione Falletto. Fra Cru-marken Bricco Boschis, som ligger helt op til deres vingård, laver de en enestående Barolo. Den lykkes med at være tilnærmelig og åben i sin ungdom, så man ikke behøver vente en menneskealder på, at den topper, samtidig med at den gemmer på et stort potentiale for udvikling i flasken.
Druerne til vinen kommer fra parcellerne Colle Sud Ovest, Punta Marcello og San Giuseppe i Cru-marken Bricco Boschis. Vinen er modnet i 36 måneder på et miks af egetræsfade på henholdsvis 20, 30, 50, 80 og 100 hl - fadpræget på denne vin er på ingen måde overladt til tilfældighederne!
Vinen er elegant i glasset med smuk, teglfarvet kant, som vidner om en flot udvikling på vinen, allerede på dette forholdsvis tidlige stadie. Duften er helt åben og ekspressiv, med florale noter af roser og en voksende intensitet med friske, røde kirsebær. Smagen er vedholdende med en kompleks palet af røde bær og noter af tørrede blomster, læder og krydderier.
95/ 100 point | Robert Parker
"This estate is certainly the most prolific interpreter of the hilltop Bricco Boschis MGA in Castiglione Falletto. The Cavallotto 2019 Barolo Bricco Boschis (a certified organic wine) would benefit from more time in the bottle. I encountered many Barolos in 2019 that reveal a slightly reductive approach that bodes well for long cellaring. This wine is characterized by velvety black fruit that is framed by dusty nuances of crushed limestone. It builds focus and precision with more time in the glass. Some 18,800 bottles were released."
97+/ 100 point | Luca Gardini
"One of the most remarkable location in the Castiglione Falletto area, that Cavallotto’s family own and take care of since 1928, a powerful Barolo. Red plum, then blood orange peel and nutmeg on the nose. The sip is taut and crispy, enhanced by salty tannins with an fruity-officinal aftertaste."
Cavallotto
Cavalotto står vagt for Barolos klassiske og traditionelle udtryk, og er en af regionens helt store referenceproducenter for den Barolo-stil, der har gjort området til et af verdens mest eftertragtede.
I dag lagres vinene fortsat på store, slavonske egetræsfade og man macererer længe på drueskallerne. Stor Barolo skal have tid og tålmodighed, så vokser det sig majestætisk og lever op til sin titel som ”kongernes vin”.
I en tid hvor flere og flere producenter søger imod en blødere og mere moderne stil, er Cavalotto et af de få steder, hvor man stadigvæk kan opleve det ægte og oprindelige Barolo. Vinenes tårnhøje niveau er resultatet af flere hundrede hårs perfektion af deres fremstillingsmetode.
Så skynd dig at få en flaske Cavallotto hjem til samlingen, det vil med sikkerhed belønne sig med store drikkeoplevelser!