Vin fra Loire

Oplevelsen af Loire vin er en fascinerende rejse gennem Frankrigs største vinregion, der strækker sig over imponerende 500 km fra Paris ud mod Atlanterhavet. På trods af dette omfang er Loire vin ikke altid lige så kendt blandt den brede befolkning som andre vinområder. Området er opdelt i 5 underregioner og byder på en imponerende mangfoldighed af vine, hvor hoveddruen for hvide vine er Chenin Blanc, og for røde vine er det Cabernet Franc.

Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 43

Faldende orden
 1. Bonnes Blanches Sec

  Vinen af sammensat af 100% Chenin Blanc fra vinmarken 'Bonnes Blanches' i kommunen Saint Lambert, beliggende på en ganske blid skråning, på den venstre side af floden Layon. Et nord-østligt orienteret skiffer-terroir, karakteriseret ved tunge jordbund med høje andele skiffer og granit, der giver vine med stor fylde, krop og tekstur. Udelukkende økologisk, håndhøstet og nøje selekteret frugt der, ved ankomst til selve vineriet, presses blidt i de hele klaser. Den malolaktiske omdannelse (omdannelsen af æblesyre til den blødere mælkesyre) indtræffer spontant og det afhænger altså af selve årgangen, om den fuldføres 100% (hvilket den gjorde i 2018 årgangen). Vinen lagrer slutteligt, med fuld bærmekontakt, på et mix. af 400- og 2000-liters fade, i en periode på 12 mdr. Teknikker der tilsammen bidrager med en nøddeagtig kompleksitet og giver vinen sin let cremede mundfølelse, dog uden nogen nævneværdig smagspåvirkning fra selve egetræsfadene.  

  kr. 239,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Sancerre Blanc
  En elegant Sancerre med flot Sauvignon Blanc karakter. Her er friske noter af grønne æbler og citrusfrugt. Smagen er intens med flot mineralsk indspark, sammen med den modne frugt. Vinen er tør, men fremstår med en flot druemodenhed. En flot ledsager til dine bedste skaldyr, eller milde oste., , Cote des Embouffants er en helt unik vinmark, ca. 1 km fra Sancerre by og kun 800 meter fra Roger Neveus egne kældre. Marken er ca. 1 hektar stor og har en optimal sydvest vendt hældning, så druerne får optimal sol og dermed modenhed. Jordbunden er meget kalkholdig, med store sten på toppen. Dette giver hårde vækstbetingelser fra Sauvignon Blanc druerne, der derved får mere koncentration. Vintokkene på marken er mere end 20 år gamle.
  kr. 185,00
  Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 43

Faldende orden

I hjertet af den smukke Loire-region, specifikt omkring Anjou og Vouvray, støder vi på en mangfoldighed af Loire vine, der charmerer med deres subtile sødme, omhyggeligt afstemt af en imponerende frugtsyre. Benoit Gautier, vores dedikerede producent, formår at skabe fortryllende Vouvray-vine, der spænder fra det helt tørre til det smukt afbalancerede med en let sødme. Udforskning af hans berømte mousserende Loire vine fra Vouvray er bestemt en oplevelse.

Ved Atlanterhavskysten støder vi på den opblomstrende Muscadet-region, hvor en ny generation af vinmagere, herunder den talentfulde Julian Braud, fokuserer på at levere Loire vine af højeste kvalitet. Vores samarbejde med den unge Braud, der dyrker vinene 100% økologisk, åbner døren til nogle af de mest fortræffelige underregioner i området og giver os adgang til det mangfoldige udvalg af vine fra Loire. Centralt langs Loire-floden udfolder sig en fortryllende verden af vin, hvor de to mest berømte distrikter for tør hvidvin, Pouilly Fumé og Sancerre, regerer suverænt. I dette vindistrikt dykker vinproducenter dybt ned i kunsten at skabe sublim Sauvignon Blanc, udnyttende den kalkholdige jord og det unikke klima, som Loire-regionen byder på. Lucien Crochet, vores værdsatte samarbejdspartner baseret i den charmerende by Bue, formår at fange sjælen af Loire vin i hver dråbe.

Mange af vinene i midten af regionen omkring Anjou og Vouvray kommer ofte med en anelse sødme, som smukt balanceres af en flot frugtsyre. Benoit Gautier, vores producent, leverer yderst interessante Vouvray-vine fra det helt tørre til det flot balancerede med en let sødme. Prøv evt. også hans berømte mousserende vine fra Vouvray. Helt ude ved Atlanterhavet ligger Muscadet-regionen, som i disse år oplever en genoplivning. Det skyldes en ny generation af vinmagere, der ændrer fokus fra kvantitet til kvalitet. Vi er stolte af vores samarbejde med den unge Julian Braud, der arbejder 100% økologisk i nogle af de bedre underregioner i området. Centralt i Frankrig, længst inde ved Loire-floden, ligger de 2 mest berømte distrikter for tør hvidvin; Pouilly Fumé og Sancerre, der begge arbejder med Sauvignon Blanc-druen. Den kalkholdige jord, kombineret med det unikke klima, skaber de bedste vine i verden på denne berømte drue. Vores mangeårige samarbejdspartner Lucien Crochet ligger i byen Bue, hvor jordbunden er en tand bedre end i resten af Sancerre. Resultatet er i flasken – stor smagspræcision, lang intensitet og balance på en knivsæg med finesse. Loire vin er en skattekiste af mangfoldighed og kvalitet, der venter på at blive udforsket.