Domaine Ogereau
Domaine Ogereau er et familieejet domaine fra 1890, beliggende i kommunen Saint-Lambert-du-Lattay i vindistriktet Anjou. Den unge og talentfulde vinmager Emmanuel (5. generation) står i dag for den daglige drift, i tæt samarbejde med sin far Vincent.
- L'Enjouée rouge
Saftig, forfriskende og tætpakket med frugt. Denne røde Loire er ganske enkelt en Storcharmør! Sommerlig, let drikkelig og vidunderligt blid, poserer vinen sig med et næsten sødmefuldt frugtsyrebid. Dansende duftnoter vælter op af glasset, med rødlige kirsebær, jordbærkompot, rosenblade og bærsymfoni, tilsat en knivspids grøn peberfrugt, myntebolsje og urtekrydderi. Let, læskende og legende på tungen, med sprællevende frugtsyre og den mildeste tannin. Friske sommerbær, ribsgele, blåbærsaft, lakridsrod og en anelse blodappelsin, ledsaget af vegetale anelser af græs og menthol-pastil. En frisk, livlig og frugtbåren eftersmag - der uden at blinke, kalder på endnu en tår!
Vinen er sammensat af 30% Cabernet Franc, 40% Grolleau, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Gamay og 10% Pineau d'Aunis, der håndhøstes fra flere forskellige skiffer-marker i 'Saint-Lambert-du-Lattay' kommunen i området Anjou (vinen er ikke certificeret Anjou AOC, grundet den 'farverige' sammensætning af druesorter, som ikke opfylder appellationens reglement). Delvist semi-carbonisk gæring (Gamay og Pineau d'Aunis) og kort maceration (udblødning af drueskallerne i mosten), efterfulgt af den endelige lagring på underjordiske betontanke - for netop at bevare vinens friske, frugtige og meget rene karakter.kr. 149,00 - kr. 149,00
- kr. 175,00
- kr. 189,00
- Côte de la Houssaye Rouge
Velstruktureret og frugtparfumeret enkeltmarks Cabernet Sauvignon, fra det kølige klima i Anjou.
kr. 219,00 - Bonnes Blanches SecDVG 91
Magtfuld, stimulerende og fuld af ekstrakt. Denne tørre enkeltmarks-Anjou, er ganske enkelt et mesterværk.
kr. 239,00 - Bonnes Blanches SecV 92
Vinen af sammensat af 100% Chenin Blanc fra vinmarken 'Bonnes Blanches' i kommunen Saint Lambert, beliggende på en ganske blid skråning, på den venstre side af floden Layon. Et nord-østligt orienteret skiffer-terroir, karakteriseret ved tunge jordbund med høje andele skiffer og granit, der giver vine med stor fylde, krop og tekstur. Udelukkende økologisk, håndhøstet og nøje selekteret frugt der, ved ankomst til selve vineriet, presses blidt i de hele klaser. Den malolaktiske omdannelse (omdannelsen af æblesyre til den blødere mælkesyre) indtræffer spontant og det afhænger altså af selve årgangen, om den fuldføres 100% (hvilket den gjorde i 2018 årgangen). Vinen lagrer slutteligt, med fuld bærmekontakt, på et mix. af 400- og 2000-liters fade, i en periode på 12 mdr. Teknikker der tilsammen bidrager med en nøddeagtig kompleksitet og giver vinen sin let cremede mundfølelse, dog uden nogen nævneværdig smagspåvirkning fra selve egetræsfadene.
kr. 239,00 - Coteaux du Layon Saint Lambert
Coteaux du Layon er én af de vigtigste appellationer i det centrale Loire, der specialiserer sig i søde vine influeret af botrytis - en særlig svampevækst der angriber druerne, resulterende i en helt særegen type af vin.
kr. 239,00 - Savennières Blanc La Saponaire
Underskøn og ærkeklassisk Savenniéres, fra fire udvalgte parceller. Den perfekte introduktion til både område, druesort og producent, viser vinen sig med en helt vidunderlig aromatik, syreekstrakt og elegance.
kr. 239,00 - Savennières Blanc La SaponaireJP 92
Underskøn og ærkeklassisk Savenniéres, fra fire udvalgte parceller. Den perfekte introduktion til både område, druesort og producent, viser vinen sig med en helt vidunderlig aromatik, syreekstrakt og elegance.
kr. 245,00 - Bonnes Blanches SecJP 92
Vinen af sammensat af 100% Chenin Blanc fra vinmarken 'Bonnes Blanches' i kommunen Saint Lambert, beliggende på en ganske blid skråning, på den venstre side af floden Layon. Et nord-østligt orienteret skiffer-terroir, karakteriseret ved tunge jordbund med høje andele skiffer og granit, der giver vine med stor fylde, krop og tekstur. Udelukkende økologisk, håndhøstet og nøje selekteret frugt der, ved ankomst til selve vineriet, presses blidt i de hele klaser. Den malolaktiske omdannelse (omdannelsen af æblesyre til den blødere mælkesyre) indtræffer spontant og det afhænger altså af selve årgangen, om den fuldføres 100% (hvilket den gjorde i 2018 årgangen). Vinen lagrer slutteligt, med fuld bærmekontakt, på et mix. af 400- og 2000-liters fade, i en periode på 12 mdr. Teknikker der tilsammen bidrager med en nøddeagtig kompleksitet og giver vinen sin let cremede mundfølelse, dog uden nogen nævneværdig smagspåvirkning fra selve egetræsfadene.
kr. 299,00 - Savennières Blanc Clos Grand Beaupreau
Sensationel Savennières ... Essensen af stor og tør Chenin Blanc
kr. 310,00 - La Martinière Blanc Sec
Rig og velkrydret, men luftig som et fnug. Orgereau's 'Grand Cru' La Martinière, er ganske enkelt magisk.
kr. 369,00