Domaine Ogereau

Domaine Ogereau er et familieejet domaine fra 1890, beliggende i kommunen Saint-Lambert-du-Lattay i vindistriktet Anjou. Den unge og talentfulde vinmager Emmanuel (5. generation) står i dag for den daglige drift, i tæt samarbejde med sin far Vincent.

pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden
  1. L'Enjouée rouge

    Saftig, forfriskende og tætpakket med frugt. Denne røde Loire er ganske enkelt en Storcharmør! Sommerlig, let drikkelig og vidunderligt blid, poserer vinen sig med et næsten sødmefuldt frugtsyrebid. Dansende duftnoter vælter op af glasset, med rødlige kirsebær, jordbærkompot, rosenblade og bærsymfoni, tilsat en knivspids grøn peberfrugt, myntebolsje og urtekrydderi. Let, læskende og legende på tungen, med sprællevende frugtsyre og den mildeste tannin. Friske sommerbær, ribsgele, blåbærsaft, lakridsrod og en anelse blodappelsin, ledsaget af vegetale anelser af græs og menthol-pastil. En frisk, livlig og frugtbåren eftersmag - der uden at blinke, kalder på endnu en tår! 
    Vinen er sammensat af 30% Cabernet Franc, 40% Grolleau, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Gamay og 10% Pineau d'Aunis, der håndhøstes fra flere forskellige skiffer-marker i 'Saint-Lambert-du-Lattay' kommunen i området Anjou (vinen er ikke certificeret Anjou AOC, grundet den 'farverige' sammensætning af druesorter, som ikke opfylder appellationens reglement). Delvist semi-carbonisk gæring (Gamay og Pineau d'Aunis) og kort maceration (udblødning af drueskallerne i mosten), efterfulgt af den endelige lagring på underjordiske betontanke - for netop at bevare vinens friske, frugtige og meget rene karakter.  

    kr. 149,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Bonnes Blanches Sec
    V 92

    Vinen af sammensat af 100% Chenin Blanc fra vinmarken 'Bonnes Blanches' i kommunen Saint Lambert, beliggende på en ganske blid skråning, på den venstre side af floden Layon. Et nord-østligt orienteret skiffer-terroir, karakteriseret ved tunge jordbund med høje andele skiffer og granit, der giver vine med stor fylde, krop og tekstur. Udelukkende økologisk, håndhøstet og nøje selekteret frugt der, ved ankomst til selve vineriet, presses blidt i de hele klaser. Den malolaktiske omdannelse (omdannelsen af æblesyre til den blødere mælkesyre) indtræffer spontant og det afhænger altså af selve årgangen, om den fuldføres 100% (hvilket den gjorde i 2018 årgangen). Vinen lagrer slutteligt, med fuld bærmekontakt, på et mix. af 400- og 2000-liters fade, i en periode på 12 mdr. Teknikker der tilsammen bidrager med en nøddeagtig kompleksitet og giver vinen sin let cremede mundfølelse, dog uden nogen nævneværdig smagspåvirkning fra selve egetræsfadene.  

    kr. 239,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

12 varer

Faldende orden

Huset ejer godt 20 hektar vinmarker, hvorfra de producerer et bredt spektrum af vine. Porteføljen inkluderer alt fra knastørre og ultra-mineralske Chenin Blanc’s, til den søde specialitet Coteaux du Layon, foruden imponerede røde Anjou-vine. Dybt inspireret af sin erfaring hos biodynamiske vinproducenter verden over, er Emmanuel’ ganske ”laissez faire” i sin tilgang til vinfremstilling. Markerne dyrkes hermed udelukkende efter økologiske og biodynamiske principper og i vineriet benyttes udelukkende de naturligt forekomne gærceller, ligesom at et absolut minimum af sulfitter tilsættes.