2022 Muscadet sèvre et maine sur lie

Frankrig Loire
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 393122
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 129,00

Havets brusen, sprudlende citrus og grønne æbler direkte fra træet. Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie fra Domaine de la Combe er vinverdens svar på en egnsret.


Vinen er lavet på druer fra en lieux dit (navngivet vinmark) kaldet la Pétière. Den ligger i landsbyen Saint-Fiacre som er placeret midt imellem appellationens navngivende floder, Sèvre og Maine. Her har vinstokkene adgang til det unikke terroir, som er altafgørende for at Muscadet vinene herfra opnår deres særegne smagsprofil. For her borer rødderne sig ned i en undergrund fyldt med skiffer og gnejs.


Det er en helt unik vintype, som er som skabt til at blive serveret til alt hvad der er hevet op af havet. Og det er ikke noget tilfælde, for vinens hjemstavn er nærmest omringet af vand. Pays Nantais, i det nedre Loire, har Biscayabugten på den vestlige side, Loirefloden mod nord, og så selvfølgelig floderne Sévre og Maine midt iblandt sig. Alt det vand sætter sine spor, og man kan nærmest smage havvandet og muslingeskallerne i vinens DNA. Det er et helt unikt udtryk i vin, hvor kombinationen af terroir, druesort og vinmageri skaber en smagsprofil, som kun kan findes her.


Vinen er lavet uden malolaktisk gæring, for som Pierre Henri fra Domaine de la Combe forklarer 'it is not suitable for my terroir'. Den malolaktiske gæring ændrer syren i vinen fra æblesyre til mælkesyre, og giver den et mere cremet udtryk. Men det ønsker Pierre Henri ikke, han vil have rankhed og friskhed. Vinen lagrer 8 måneder på gærresterne, hvor der jævnligt anvendes bâtonnage. En proces hvor man rører op i gæren, for at få den til at afgive ekstra smag til vinen. Der svovles udelukkende når vinen flaskes, og det gives i begrænsede mængder.

Domaine de la Combe

Domaine de la Combe ligger i Saint-Fiacre-sur-Maine, en lille landsby nær Nantes, og har været i Gadais-familiens eje i fem generationer. I 2014 vendte Pierre-Henri Gadais tilbage til familiens vinmarker efter at have studeret vinproduktion i både Frankrig, Schweiz og Australien. Hurtigt opdagede han potentialet i familiens 14 hektar vinmarker, som ligger på de bakkede skråninger mellem søerne Sevre og Maine og er ideelt beliggende til dyrkning af druetypen Melon de Bourgogne.