2021 Chinon Rouge Amaranthe

Loire Chinon
Rødvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 392621
Tilføj til ønske liste
På lager
Special pris kr. 118,75 Normalpris kr. 125,00

Saftig, sprælsk og sprudlende rød Chinon. En vin der tillokker med sin overdådigt-charmerende frugtkarakter, men samtidig byder på pirrende pebernoter og klassiske urteprægede undertoner. Vinen skinner i glasset med en smuk rubinrød farve og åbner op for en skattekiste af rødviolette frugter. Kirsebær, blåbær, granatæble og søde skovjordbær, foruden madagaskarpeber, tørrede violer og engelsk lakrids. Spændstig, syretæt og mellemfyldig mund, med et fintpoleret tannin-net der bider let i enden. Smagen følger næsen smukt, med en kerne af røde skovbær, tranebærsaft og friske tobaksblade, ledsaget af grøn peberfrugt, tørrede middelhavsurter og en snert af bitter chokolade. En læskende, frugtdrevet og alligevel velstruktureret finish, hvor let-drikkelighed og seriøsitet går op en højere instans. Fabelagtig madvin, der er som skabt til forårets lettere kødserveringer med sprøde grønsager og lette saucer. Server den sammen med en rosastegt kalvefilet, gerne ledsaget af en klassisk madagaskarpeber-sauce og spæde asparges. 

Vinen er sammensat af 100% Cabernet Franc, som høstes fra flere forskellige udvalgte parceller i kommunen Chinon. Gennemsnitlig 20 år gamle vinstokke, begunstiget af varierende dyrkningsforhold der veksler mellem alluviale terrasser, flint- og ler-stens-plateauer og kalkstens-skråninger. Vinen er udelukkende i kontakt med rustfri ståltanke gennem hele vinifikationen, for netop at bevare frugt og friskhed i den endelige vin. 'Amaranthe' er navnet på en meget smuk og granatfarvet blomst, som gror i producentens vinmarker og symboliserer udødelighed. 

Baudry - Dutour

Chinon er en vinregion beliggende i Loire-dalen i det vestlige Frankrig. Her finder vi vinhuset Baudry-Dutour, der har specialiseret sig i elegante og egnstypiske røde og hvide vine med stærkt terroir-præg.