Californien

The sunny state of California. Staten der står for mere end 90 % af al vinproduktion i USA.

I dag er vin fra Californien absolut en del af verdenseliten. Cabernet Sauvignon fra Napa Valley, Pinot Noir fra Sonoma og Syrah fra Central Valley - alt sammen topklassevin. Kombinationen af stor viden om hvad man gør hvor, samt nysgerrigheden har gjort, at man her producerer fremragende vine i mange forskellige prisklasser.

Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 38

Faldende orden
  1. Abstract Grenache
    • RP 91
    • WS 91

    En helt lilla rødvin, hvor duftnoter af sure kirsebær, sorte brombær og kirsebær springer op ad glasset. Lidt mere tid i glasset, og så åbner der sig en hel blomsterbutik med violer, roser og tørrede frugter. Smagen fylder hele mundhulen ud med mørkviolet frugt og stor kompleksitet. Her blander den dybe frugt sig med noterne fra fadlagringen. En yderst kompleks og fyldig rødvin, der kræver et stort stykke kød på tallerkenen.

    Grenache der blandes op med lidt Petite Sirah og Syrah. Et klassisk blend, men lavet på den vildeste facon af vinmager David Phinney. Druerne udvælges fra fem forskellige regioner i den nordlige ende af Californien. En matrix af forskellige jordbundsforhold, der giver en høj kompleks vin i fuld balance. De enkelte parceller har alle bidraget med deres unikke karakter til den endelige vin. Vinen er efter endt gæring lagret på en kombination af gamle og nye franske egetræsfade. Årgang 2013 blev tildelt 94 point af Mr. Robert Parker.

    kr. 399,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Abstract MG
    • RP 90
    • D 92

    En helt lilla rødvin, hvor duftnoter af sure kirsebær, sorte brombær og kirsebær springer op ad glasset. Lidt mere tid i glasset, og så åbner der sig en hel blomsterbutik med violer, roser og tørrede frugter. Smagen fylder hele mundhulen ud med mørkviolet frugt og stor kompleksitet. Her blander den dybe frugt sig med noterne fra fadlagringen. En yderst kompleks og fyldig rødvin, der kræver et stort stykke kød på tallerkenen.

    kr. 839,00
    Tilføj til ønske liste
  3. Abstract MG
    • RP 91
    • WS 91

    En helt lilla rødvin, hvor duftnoter af sure kirsebær, sorte brombær og kirsebær springer op ad glasset. Lidt mere tid i glasset, og så åbner der sig en hel blomsterbutik med violer, roser og tørrede frugter. Smagen fylder hele mundhulen ud med mørkviolet frugt og stor kompleksitet. Her blander den dybe frugt sig med noterne fra fadlagringen. En yderst kompleks og fyldig rødvin, der kræver et stort stykke kød på tallerkenen.

    kr. 839,00
    Tilføj til ønske liste
  4. Diamond Collection Paso Robles Cabernet DBMG

    Det nyeste stjerneskud i Diamond Collection serien og sikke en vin. Saftig og koncentreret, med masser af fylde og moden mørk frugt. Smuk rubinrød farve med lilla reflekser. Helt åben duft med noter af solbær, brombærbusk og madagaskarpeber, komplementeret af engelsk lakrids, chokolade og vanilje. I munden opleves vinen blød og tæt, men med en fantastisk friskhed og cremet tannin. Stor frugtkompleksitet, med noter af solbærgren, brombær og blomme, suppleret af søde krydderier og ristede toner fra fadet. En oplagt ledsager til grillede oksebøffer eller efterårets fyldige simreretter.  

    Vinen er sammenstukket af 89% Cabernet Sauvignon, 6% Petit Verdot, 4% Petit Sirah og 1% Tannat.   Druerne kommer fra forskellige områder i Paso Robles AVA i Californien. En stor appellation i Central Coast, begunstiget af mange forskellige mesoklimaer og varierende topografi. Hvor de varmere østlige områder giver koncentreret solmoden frugt og cremet tannin, bidrager de køligere dele nær Stillehavet med syre og friskhed. Det endelige blend lagrer i 10 mdr. på franske egetræsfade, for at opnå den helt rigtige balance mellem frugt og fadpræg.  

    kr. 849,00
    Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 38

Faldende orden

Historien om høj kvalitetsvin tog for alvor fart i 1970'erne, da de bedste vine fra Californien tog kampen op mod de klassiske områder. Vine på både Chardonnay og Cabernet Sauvignon vandt i blindsmagninger over deres klassiske modparter fra Frankrig. Med til historien hører også at den seriøse vinhistorie, med få undtagelser, ikke går meget mere end 40 år tilbage i USA. Med vanlig amerikansk videnskab fik man delt staten op i forskellige klimazoner, og dermed udregnet hvilke druer der kunne yde optimalt netop der. Genialt når man nu ikke havde flere hundrede års historie at kigge tilbage på.