2022 Diamond Collection Chardonnay

Californien Californien Californien
Hvidvin - Varenummer: 172822
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 169,00

Denne Chardonnay fra Francis Ford Coppola giver allerede i duften en stor oplevelse med noter af moden melon, ananas og appelsin. Smagen er fyldig med flot cremet struktur, der kommer fra gæringen på franske egetræsfade. Denne vin har tæthed nok i smagen til at blive kombineret med kraftige fiskeretter.

Diamond Collection Chardonnay er sammensat af druer fra 2 underområder i Monterey; Arroyo Seco, der med sin kølighed giver god sprødhed til vinen, samt en mark ved Gabilan bjergkæden, hvor den sandholdinge jord resulterer i en mere fed struktur. En del af vinen er gæret på franske egetræsfade, hvorefter den har gennemgået malolaktisk gæring. Denne behandling tilfører vinen en cremet struktur. Den anden del af vinen er gæret på ståltank, hvor den beholder sin friskhed. Inden aftapning blandes disse 2 komponenter, for at tilføre vinen flot struktur og kompleksitet.

92 point | Mad & Monopolet

"Man kan næsten kun starte med hvidvinen, ikke? Denne er naturligvis på Californiens favoritdrue, Chardonnay, og den er præcis så amerikansk, som noget kan være. Det betyder, at der er skruet op for alle parametre – stor flot duft af grillet citron, gule modne æbler, mango, saftige ferskner og tørret ananas. I munden er den cremet, fyldig og giver en skøn fed mundfølelse, som også holder sig til den friske side, hvilket betyder, at den har en god balance. Du kan med fordel nyde den til grillet fisk med en god cremet sauce."


Francis Ford Coppola Winery

Francis Ford Coppola er bedst kendt som den legendariske instruktør bag film som ”The Godfather”-trilogien, ”Apocalypse Now” og ”Bram Stokers: Dracula”, men han har også etableret sig som en ekstremt succesfuld og respekteret vinmager med sin helt egen Tivoli-inspirerede oplevelsespark i Californien, som åbnede i 2010.