Wine Spectator

Grundlagt i 1976. Amerikanske Wine Spectator har i årtier været verdens mest indflydelsesrige vinblad med et stort og kompetent anmelderkorps, hvis professionelle vurderinger og karaktergivning følges tæt af vinelskere over hele verden.


pr. side
Vis som Grid Liste

21 varer

Faldende orden
 1. Chianti Classico Riserva Montebuoni
  • WS 91
  • JS 95
  • D 92
  • Vinguide 94
  Eksemplarisk Riserva fra Montebuoni-marken. Debut-årgangen og hvilket niveau. Æterisk, luftig og det mest rene Sangiovese-udtryk man kan drømme om. Vinen står smukt rubinrød i glasset, med ungdommelige lilla reflekser. Duften sniger sig op af glasset, med aromaer af modne kirsebær, boysenbær og tørrede middelhavsurter, flankeret af kamfer, underskov og let bitter chokolade. I munden opleves vinen elegant og velstruktureret, med sin klassiske sangiovese-syre og ganske finkornede tanniner. Smagen udfolder sig med et potpourri af kirsebærfrugt, knuste tranebær og tørrede teblade, komplementeret af tomatstilk, ny læder og rosmarin. En nyklassiker i Castello di Ama™s portefølje er født!, , -----, , Vinen er sammenstukket af 96% Sangiovese og 4% Merlot. Druerne kommer fra vinmarken Montebuoni som ligger parallelt med Bellavista-marken, på skråningen af bakken. Begunstiget af en gennemsnitlig højde på 420-508 meter, sin ganske varierede jordbundskomposition og syd/syd-vest vendte eksponering. Druerne håndhøstes i slut august/start september og transporteres i kasser med plads til 10-12 kg. i hver. Gæringen foregår separat for de forskellige druesorter og ved hjælp af de naturligt forekomne gærceller. Manuelle ›pumpovers› udføres over en periode på 24 dage, for at ekstrahere tilstrækkelig farve, smag og tannin fra drueskallerne. Efterfølgende overføres de forskellige vine til barriques (225 liters egetræsfade), hvor den malolaktiske omdannelse finder sted. Herefter udføres ›assemblage› (blandingen af de forskellige vine), hvorefter den endelige vin overføres til barriques (1 år gamle), hvor den lagrer i 12 mdr., ,  , , I sammenhæng med høsten i 2018 besluttede Lorenza og Marco at vinificere en mindre del af markens udbytte separat, med ønsket om at skabe en vin med dybde som deres ›San Lorenzo› og let-drikkelighed som deres ›Ama›. Ifølge Lorenza og Marco selv er Montebuoni Riserva den mest ærlige repræsentation af Sangiovese™s elegance, forankret i dette unikke terroir.
  kr. 329,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Grand Rosé Brut
  • RP 93
  • WS 93
  • JS 92

  En fantastisk kompleks og elegant rosé Champagne. Meget lys rosé i farven med laksefarvede toner. Op af glasset vælter det med noter af friske skovjordbær og fin citrusfrugt. Vel struktureret i munden med flot elegant citrusfrugt og til sidst små noter af røde bær. En Champagne der kan nydes enten alene, eller sammen med intense fiskeforretter.

  kr. 525,00
  Tilføj til ønske liste
 3. Grande Reserve MG
  • RP 91
  • WS 93

  Top cuvée fra det ældste hus i Champagne. Grande Reserve har en ekspressiv duft med røde hindbær, citrus og grønne æbler i skøn harmoni. I munden er der en fin mousse med mineralske toner. Smagsnuancerne byder ind med tørrede frugter, samt en god friskhed. En yderst kompleks Champagne, der vil være flot alene, men også med stor fornøjelse kan serveres sammen med let krydrede retter, eller skaldyr.

  kr. 1.025,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

21 varer

Faldende orden

Wine Spectator udkommer 15 gange om året. Hvert nummer indeholder mellem 400 og 1000 detaljerede anmeldelser, der foretages efter en fast fremgangsmåde, hvor alle vine bedømmes ved blindsmagning. Samtidig sørger man for, at hver enkelt anmelder dækker de samme regioner år efter år med henblik på at sikre den størst mulige indsigt og ekspertise. Hos Wine Spectator vurderes alle vine efter en 100 point-skala, hvor kategorierne er:

95-100: Klassiker: En fremragende vin

90-94: Udsøgt: En vin med overlegen karakter og stil.

85-89: Rigtig god: En vin med særlige kvaliteter

80-84: God. En solid og vellavet vin

75-79: Middelmådig: En drikkelig vin, der dog kan have mindre fejl

50-74: Ikke anbefalet.

Hvert år udfærdiger Wine Spectator en særlig Top 100-liste over de bedste vine bedømt på ”kvalitet, pris, tilgængelig og evne til at begejstre”.