Podere Grattamacco

I det smukke gyldne og bølgende landskab i Toscana - nærmere bestemt landsbyen Bolgheri - finder vi dette fantastiske vinhus, der på overbevisende vis indskriver sig i områdets særlige tradition for fremragende vine. 

pr. side
Vis som Grid Liste

9 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

9 varer

Faldende orden

Podere Grattemaccos nuværende ejere, familien Tipa Bertarelli, erhvervede ejendommen i de idylliske og naturskønne omgivelser tilbage i 2002.

Som noget særligt for Toscana er Bolgheri især kendt for rødvine lavet på de klassiske Bordeaux-sorter Cabernet Sauvignon og Merlot. Den tradition indskriver familien sig i, selv om de også har valgt at inkludere den populære lokale Sangiovese-drue i flere af deres rødvine, fordi det ifølge dem skaber husets: ”signaturstil, hvor elegance tæller mere end kraft”.

I dag udgør Podere Grattemacco et samlet areal på 80 hektar. Af dem er de 29 afsat til vinmarker fordelt på druerne Cabernet Sauvignon (60 %), Sangiovese (15%), Merlot (10%), Cabernet Franc (10 %) og Petit Verdot (5%).

Derudover var familien de første i området at plante Vermentino, som man bruger som den eneste drue i husets hvidvine.

Der arbejdes allerede nu efter organiske principper på mange af de relativt højtbeliggende marker (200 meter), og planen er at overgå helt til organisk produktion i fremtiden.

Samtidig håndplukkes samtlige druer i små udbytter for at sikre den bedste mulige kvalitet, inden de fermenteres og siden lagres på franske egetræsfade.

Resultatet er blevet en række fremragende vine, der på smukkeste vis indskriver sig i den fornemme tradition, som har gjort Bolgheri til en af verdens mest prestigefyldte vinområder.

Husets udgave af den klassiske italienske brændevin, Grappa, findes i øvrigt også i vores sortiment.