2018 Chianti Classico Gran Selezione San Lorenzo DOCG

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 479,00

Wine Enthusiast 95 points, , It shows the firm's hallmark of finesse and impeccable balance, not easy to achieve in this scorching vintage.

Marts 2021; Storslået Gran Selezione hvor magtrigdom, elegance, dybde og struktur smelter sammen i større helhed. Den bedste frugt fra husets fire cru'er Bellavista, Casuccia, San Lorenzo og Montebuoni udvælges til denne vin, som derfor på mange måde er husets mest repræsentative. Uimodståelig bouquet, der byder på mangfoldige aromaer af knuste skovbær, sorte kirsebær og pibetobak, ledsaget af rosmarin, nellike og ny læder. I munden opleves vinen subtil, kraftfuld og fuld af energi. Velstrukturerede, men dog silkebløde tanniner, omfavnet af en klokkeklar syre. Kirsebær, mynte og umoden blomme, komplementeret af tobak, violer, vanilje og medicinske urter. En harmonisk, raffineret og længelevende eftersmag, der i sandhed vidner om San Lorenzo's kæmpe udviklingspotentiale.

Vinen er sammensat af 80% Sangiovese, 13% Merlot og 7% Malvasia Nera. Druerne kommer fra fire af husets mest historiske vinmarker, beliggende 460-525 meter over havets overflade og med jordbunde sammensat af ler- og kalksten. Druerne håndhøstes i slut september/start oktober, udelukkende ved hjælp af håndkraft. Gæringen foregår separat for de forskellige druesorter og ved hjælp af de naturligt forekomne gærceller. Manuelle 'pumpovers' udføres over en periode på 22-26 dage (afhængigt af druesorten), for at ekstrahere tilstrækkelig farve, smag og tannin fra drueskallerne. Efterfølgende overføres de forskellige vine til barriques (225 liters egetræsfade), hvor den malolaktiske omdannelse finder sted. I slutningen af denne proces udføres 'assemblage' (blandingen af de forskellige vine), hvorefter den endelige vin overføres til barriques (22% nye), hvor den lagrer i 12 mdr.

Castello di Ama

Castello di Ama udspringer af 4 venners kærlighed til Toscanas historie, Chiantis terroir og områdets forunderlige vine.

På den grund som vingården ligger på, har der igennem tusinder af år været dyrket jord, bygget borge og områdets skønhed har været så bjergtagende, at man i arkiverne har fundet en hertugs beskrivelser og lovprisninger af det. Men på trods af fordums storhedstid, var vinmarkerne forsvundet hen i glemsel indtil Tomaso Carini sammen med 3 venner besluttede sig for at genoplive dette historiske og enestående sted.

De startede projektet i 70'erne, og kunne på det tidspunkt ikke vide, at Castello di Ama 50 år senere skulle være anerkendt som en af Chiantis bedste vingårde, og at deres innovative tilgang, skulle vise sig at blive instrumental for områdets fremgang og popularitet. 

I dag producerer Castello di Ama en lang række af anmelderroste og unikke cuvéer, som på hver deres måde indkapsler alt det, som gør Chianti til et af verdens bedste vinområder.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.