”Et håndværkspræget vineri i traditionen fra den gamle verden”.
Sådan lyder det meget præcist, når Gambal Work skal præsentere sig selv.
Bag projektet står nemlig de to passionerede ildsjæle, Alex Gambal og Peter Work.
Peter Work er – som mange af Otto Suensons trofaste kunder vil vide - manden bag Ampelos Cellars, som siden 2001 har produceret deres roste vine på druerne Pinot Noir, Syrah, Grenache, Vignier og Riesling udelukkende efter økologiske og biodynamiske principper fra de omkring 33 hektar marker i vineriet nær Santa Barbara.
Alex Gambal er ligeledes en af branchens store personligheder. Som ung mand ankom han sammen med sin kone til Frankrig, hvor han blev så forelsket i Bourgogne, at han valgte at blive og etablere sit eget vinhus – som den første amerikaner nogensinde.
Så det virkede oplagt, at de to mænd – assisteret af deres to partnere Jeff Newton og Michael Mayfield – valgte at gå sammen stifte Gambal Work, hvis mission er at producere klassisk inspirerede kvalitetsvine lavet på Pinot Noir og Chardonnay.
Alle druerne håndplukkes fra de to marker omkring Peter Works vingård i Sta. Rita Hills ved Santa Barbara ved navn Bentrock og Francesca, som udgør et samlet areal på 40 hektar.
Derefter gennemgår de en naturlig fermentation, inden de lagres på en blanding af eg- og ståltanke.
Resultatet vil uden tvivl begejstre både vinelskere generelt – og især de mange, der har en særlig forkærlighed for alt det bedste, som kombinationen Bourgogne og Californien har at tilbyde!