Gambal Work

Bag navnet Gambal Work gemmer der sig to af vinbranchens tunge drenge, Alex Gambal og danske Peter Work, som er gået sammen om at producere klassisk inspirerede kvalitetsvine lavet på druerne Pinot Noir og Chardonnay.


pr. side
Vis som Grid Liste

4 varer

Faldende orden
  1. Chardonnay Bentrock
    WE 95
    Intens og med så meget liv. Der er heftige, men alligevel kontrollerede, aromaer af nektarin, hvid fersken og lidt røg fra fadet. Smagen er fyldig med stor smagsintensitet. De samme noter går igen, hvor den ristede note og den modne frugt er i smuk balance. Nyd denne til en ovnbagt fisk, eller modne oste., , -----, , Druerne ligger koldt i 48 timer inden presning. Gæringen starter naturligt med druernes egen gær. Vinen omrøres ikke og ligger blot roligt og gennemgår også fuld malolaktisk. Vinen ligger på let ristede fade frem til aftapning i marts året efter høsten.
    kr. 519,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

4 varer

Faldende orden

”Et håndværkspræget vineri i traditionen fra den gamle verden”.

Sådan lyder det meget præcist, når Gambal Work skal præsentere sig selv.

Bag projektet står nemlig de to passionerede ildsjæle, Alex Gambal og Peter Work.

Peter Work er – som mange af Otto Suensons trofaste kunder vil vide - manden bag Ampelos Cellars, som siden 2001 har produceret deres roste vine på druerne Pinot Noir, Syrah, Grenache, Vignier og Riesling udelukkende efter økologiske og biodynamiske principper fra de omkring 33 hektar marker i vineriet nær Santa Barbara. 

Alex Gambal er ligeledes en af branchens store personligheder. Som ung mand ankom han sammen med sin kone til Frankrig, hvor han blev så forelsket i Bourgogne, at han valgte at blive og etablere sit eget vinhus – som den første amerikaner nogensinde.

Så det virkede oplagt, at de to mænd – assisteret af deres to partnere Jeff Newton og Michael Mayfield – valgte at gå sammen stifte Gambal Work, hvis mission er at producere klassisk inspirerede kvalitetsvine lavet på Pinot Noir og Chardonnay.

Alle druerne håndplukkes fra de to marker omkring Peter Works vingård i Sta. Rita Hills ved Santa Barbara ved navn Bentrock og Francesca, som udgør et samlet areal på 40 hektar.

Derefter gennemgår de en naturlig fermentation, inden de lagres på en blanding af eg- og ståltanke.

Resultatet vil uden tvivl begejstre både vinelskere generelt – og især de mange, der har en særlig forkærlighed for alt det bedste, som kombinationen Bourgogne og Californien har at tilbyde!