2019 Chianti Classico Riserva Montebuoni

Toscana Chianti Classico
Rødvin - 75,00 cl. - 13,50% vol. - Varenummer: 123419
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 329,00

Eksemplarisk Riserva fra Montebuoni-marken. Debut-årgangen og hvilket niveau. Æterisk, luftig og det mest rene Sangiovese-udtryk man kan drømme om. Vinen står smukt rubinrød i glasset, med ungdommelige lilla reflekser. Duften sniger sig op af glasset, med aromaer af modne kirsebær, boysenbær og tørrede middelhavsurter, flankeret af kamfer, underskov og let bitter chokolade. I munden opleves vinen elegant og velstruktureret, med sin klassiske sangiovese-syre og ganske finkornede tanniner. Smagen udfolder sig med et potpourri af kirsebærfrugt, knuste tranebær og tørrede teblade, komplementeret af tomatstilk, ny læder og rosmarin. En nyklassiker i Castello di Ama's portefølje er født!

Vinen er sammenstukket af 96% Sangiovese og 4% Merlot. Druerne kommer fra vinmarken Montebuoni som ligger parallelt med Bellavista-marken, på skråningen af bakken. Begunstiget af en gennemsnitlig højde på 420-508 meter, sin ganske varierede jordbundskomposition og syd/syd-vest vendte eksponering. Druerne håndhøstes i slut august/start september og transporteres i kasser med plads til 10-12 kg. i hver. Gæringen foregår separat for de forskellige druesorter og ved hjælp af de naturligt forekomne gærceller. Manuelle 'pumpovers' udføres over en periode på 24 dage, for at ekstrahere tilstrækkelig farve, smag og tannin fra drueskallerne. Efterfølgende overføres de forskellige vine til barriques (225 liters egetræsfade), hvor den malolaktiske omdannelse finder sted. Herefter udføres 'assemblage' (blandingen af de forskellige vine), hvorefter den endelige vin overføres til barriques (1 år gamle), hvor den lagrer i 12 mdr., ,  , , I sammenhæng med høsten i 2018 besluttede Lorenza og Marco at vinificere en mindre del af markens udbytte separat, med ønsket om at skabe en vin med dybde som deres 'San Lorenzo' og let-drikkelighed som deres 'Ama'. Ifølge Lorenza og Marco selv er Montebuoni Riserva den mest ærlige repræsentation af Sangiovese's elegance, forankret i dette unikke terroir.

Castello di Ama

Castello di Ama udspringer af 4 venners kærlighed til Toscanas historie, Chiantis terroir og områdets forunderlige vine.

På den grund som vingården ligger på, har der igennem tusinder af år været dyrket jord, bygget borge og områdets skønhed har været så bjergtagende, at man i arkiverne har fundet en hertugs beskrivelser og lovprisninger af det. Men på trods af fordums storhedstid, var vinmarkerne forsvundet hen i glemsel indtil Tomaso Carini sammen med 3 venner besluttede sig for at genoplive dette historiske og enestående sted.

De startede projektet i 70'erne, og kunne på det tidspunkt ikke vide, at Castello di Ama 50 år senere skulle være anerkendt som en af Chiantis bedste vingårde, og at deres innovative tilgang, skulle vise sig at blive instrumental for områdets fremgang og popularitet. 

I dag producerer Castello di Ama en lang række af anmelderroste og unikke cuvéer, som på hver deres måde indkapsler alt det, som gør Chianti til et af verdens bedste vinområder.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.