Fortællingen om det ikoniske og sagnomspundne vinslot Cheval Blanc kan føres tilbage til 1852, da man første gang udsender vin under navnet, som direkte oversat betyder ”hvid hest”.
Nogenlunde samtidig foretager en fransk agronom en rejse til den fjerntliggende Mendoza-region i Argentina bl.a. medbringende Malbec-druer, som viser sig at stortrives i nærmest ørkenagtige klima i Andesbjergene.
Få årtier senere gik insektangreb hårdt ud over alle Malbec-druer i Frankrig, hvilket betyder, at der i dag ikke er flere tilbage af den oprindelige variant.
Netop den historie er baggrunden for, at Cheval Blanc i 1999 valgte at indlede et samarbejde med det argentinske vinhus Terrazzas de Los Andes.
Her har man nemlig valgt at følge i Malbec-druens mytiske ”fodspor” og skabe en vin, der på den ene side vender tilbage til rødderne og samtidig kombinerer Mendozas unikke terroir med Cheval Blancs særlige tradition og tårnhøje kvalitetskrav.
Resultatet er kultvinen Cheval des Andes, lavet på en blanding af druerne Malbec, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot fra to højtbeliggende marker i Mendoza.
Hver mark er inddelt i såkaldte ”sub-plots”, som dyrkes, høstes og vinificeres separat med henblik på at sikre det optimale udbytte af druerne.
Det kommer bl.a. til udtryk ved, at man smager og kvalitetstester druerne hver dag, inden de håndplukkes de første tre uger af april og havner i kælderen, hvor de efter den malolaktiske gæring lagres mellem 16 og 18 måneder på franske og østrigske egetræsfade.
Kort sagt, med Cheval des Andes er det lykkedes at skabe en fuldstændig fantastisk og unik vin, der uden tvivl vil henrykke både fans af den argentinske Malbec-vins kraft og karakter og de allerbedste Bordeaux-vines elegance og præcision.