Vin fra Alsace

Med beliggenhed i Frankrigs nordøstligste hjørne, er Alsace som skabt til at dyrke vin. Godt i læ bag bjergkæden Vogeserne i vest og Schwarzwald i øst med Rhinen i midten, har Alsace et tørt og solrigt klima, der fortsætter langt ind i efteråret. Vinmarkerne strækker sig 170 km fra Marlenheim i nord på sydøstvendte skråninger til Thann i syd. Traditionelt inddeles distriktet i to departementer Bas Rhein og Haut Rhein.

Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 38

Faldende orden
 1. Alsace Pinot Blanc
  En fantastisk vin på en underkendt drue. Her er balance og milde frugtnoter der blander sig med grønne noter som asparges og græs. Der er god syre til at balancere frugten, men med alderen har vinen også udviklet en herlig dybde og kompleksitet. Nyd denne til lette fiskeretter, eller tørre milde oste., , En vin som er fremstillet af økologisk dyrkede druer fra Domaine Bliemeroses egne marker omkring byen Rosheim. Druerne høstes i hånden og sorteres allerede i marken, inden de placeres nænsomt i pressen. Selve presningen sker langsomt over 8 timer, hvor kun den bedste del af mosten bruges. Gæringen foregår helt naturligt med druernes egen gær, intet tilført. Vinen lagrer efterfølgende på fade i 11 måneder, inden aftapning på flaske på vingården.
  kr. 199,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Alsace Pinot Blanc
  En fantastisk vin på en underkendt drue. Her er balance og milde frugtnoter der blander sig med grønne noter som asparges og græs. Der er god syre til at balancere frugten, men med alderen har vinen også udviklet en herlig dybde og kompleksitet. Nyd denne til lette fiskeretter, eller tørre milde oste., En vin som er fremstillet af økologisk dyrkede druer fra Domaine Bliemeroses egne marker omkring byen Rosheim. Druerne høstes i hånden og sorteres allerede i marken, inden de placeres nænsomt i pressen. Selve presningen sker langsomt over 8 timer, hvor kun den bedste del af mosten bruges. Gæringen foregår helt naturligt med druernes egen gær, intet tilført. Vinen lagrer efterfølgende på fade i 11 måneder, inden aftapning på flaske på vingården.
  kr. 179,00
  Tilføj til ønske liste
 3. Alsace Riesling
  God fylde og en herlig floral karakter i denne hvidvin. Duften byder på en hel palet af hvide blomster og friske tropiske frugter. Smagen er intens med masser af saftig, moden tropisk frugt og et krydret element i afslutningen. Super intensitet i eftersmagen og en vin, der med sin kompleksitet passer til en bred vifte af retter., , En vin, som kommer fra Domaine Bliemeroses egne marker omkring byen Rosheim, der alle dyrkes efter biodynamiske principper. Druerne høstes i hånden og sorteres allerede i marken, inden de placeres nænsomt i pressen. Selve presningen sker langsomt over 8 timer, hvor kun den bedste del af mosten bruges. Gæringen foregår helt naturligt med druernes egen gær, intet tilført. Vinen lagrer efterfølgende på fade i 11 måneder, inden aftapning på flaske på vingården.
  kr. 189,00
  Tilføj til ønske liste
 4. Alsace Riesling
  God fylde og en herlig floral karakter i denne hvidvin. Duften byder på en hel palet af hvide blomster og friske tropiske frugter. Smagen er intens med masser af saftig, moden tropisk frugt og et krydret element i afslutningen. Super intensitet i eftersmagen og en vin, der med sin kompleksitet passer til en bred vifte af retter., , -----, En vin, som kommer fra Domaine Bliemeroses egne marker omkring byen Rosheim, der alle dyrkes efter biodynamiske principper. Druerne høstes i hånden og sorteres allerede i marken, inden de placeres nænsomt i pressen. Selve presningen sker langsomt over 8 timer, hvor kun den bedste del af mosten bruges. Gæringen foregår helt naturligt med druernes egen gær, intet tilført. Vinen lagrer efterfølgende på fade i 11 måneder, inden aftapning på flaske på vingården.
  kr. 189,00
  Tilføj til ønske liste
 5. Creme de Mure 50 cl
  Modne brombær macereres i vinsprit i en måned for at få den optimale frugtkoncentration hvorefter vand of sukker tilsættes før filtrering. Ingen tilsætningsstoffer eller kunstig farve er tilføjet. Duften er sødmefuld med massere af brombærmarmelade. Smagen er sødmefuld men bevarer også syre og friskhed, hvilket giver likøren et mere alsidighed. Crème de Mûre fra G. Miclo har mange brugsmuligheder i baren. Foruden at være et mørkere alternativ til Crème de Casis i Kir, så fungerer Crème de Mûre perfekt i mange drinks og cocktails, fx Bramble. Opbevares i køleskabet efter åbning., , , Opskrift på Bramble:, Ingredienser: 4 cl Gin 1 cl Sukkersirup 1,5 cl frisk citronsaft 2 cl Crème de Mûre Fremgangsmåde: 1) Byg drinken over is (gerne knust is) 2) Rør ingredienserne sammen undtagen Crème de Mûre. Held Crème de Mûre forsigtigt over drinken, så det lægger sig over drinken, så man selv kan røre likøren i med sit sugerør. Pynt med friske brombær.
  kr. 135,00
  Tilføj til ønske liste
 6. Creme de Peche De Vignes 50 cl
  Likør lavet på vilde ferskner fra Alsace. Ferskenerne modnes meget tidligt på sommeren og plukkes før de helt røde, så man bevarer friskheden i likøren. Den laves ved at man macerere ferskenerne i vinsprit i op til et år før man tilsætter vand og sukker og filtrere. Ingen tilsætningsstoffer eller kunstig farve er tilføjet. Floral duft af friske ferskener og hvide blomster. Konsistensen minder om sirup, men smagen er frisk og frugtintens med behagelig sødme og diskret bitterhed fra ferskenkernerne. Opbevares i køleskabet efter åbning. Crème de Pêche er ideel som aperitif med mousserende vin (1/5-forhold Crème de Pêche de Vignes og tør mousserende vin), eller som en smagsforstærker til drinken Bellini, hvor ferskenpure også indgår sammen med den mousserende vin og Crème de Pêche. Gilbert Miclo selv bruger likøren til give kompotter og chutney ekstra liv og smag, så de kan bruges til fois gras og patéer.
  kr. 135,00
  Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 38

Faldende orden

De bedste vine siges at komme fra Haut Rhein, som er den sydlige del, selvom Haut betyder øverste, så hentydes der her til Rhinens løbsretning og ikke den geografiske beliggenhed. Jordbunden i Alsace er utrolig varieret og området er måske det sted i Frankrig, hvor man har flest forskellige jordbundstyper. Der findes alt lige fra sand og kisel, mergel, løss, kalk og ler, skifer, granit og vulkanske aflejringer. Dette giver et omfattende repertoire af vine fra dette lille område, og det er hvad der gør det hele interessant.

Det aflæses i vinens karakter, og der bruges 7 forskellige druer til at fortolke terroiret. Det er Riesling, Gewürztraminer, Pinot gris, Muscat, Pinot blanc, Sylvaner og Pinot noir - den eneste røde drue. Kun de 4 førstnævnte druer er tilladt til produktion af Grand Cru vin med visse undtagelser. Der er i dag 51 Grand Cru marker, hvilket er dobbelt så mange, som da loven blev vedtaget første gang i 1975.

I gamle dage blandende man alle druerne sammen til en slags huset vin, kaldet Edelzwicker. På den måde kunne man omgås årgangens luner. Havde en sort slået fejl, brugte man bare de andre. I dag er Alsace dog kendt for at lave varietal vine. Der laves også en Cremant d'Alsace, som altid er på Methode Traditionelle, hvor andengæringen foregår på flasken ligesom det gælder for champagne. Det er den mousserende vin, som ligner Champagne mest. Cremant d'Alsace laves hovedsageligt på Pinot Blanc, men også Pinot Gris, Riesling, Pinot Noir og Chardonnay, som ikke er tilladt til alm. Alsace vin. Cremant d'Alsace fik AOC status i 1976. Foruden disse typer laves der også Vendanges Tardive (VT) og Selection Grains Nobles (SGN), hvor VT laves på fuldt modne druer og af og til Porriture Noble eller ædelråd som det hedder på dansk, laves SGN på fuldt ud angrebne druer. Således minder SGN om Sauternes, og er mere sød og dyrere at fremstille end VT.