Fernand Engel

”Femininitet, finesse, friskhed, elegance, balance og økologi”.

Sådan lyder det, når Fernard Engel selv skal sætte nogle ord på, hvad der kendetegner vinene fra vinhuset, som ligger placeret i idylliske omgivelser i landsbyen Rorschwihr i den klassiske og traditionsrige vinregion Alsace.


pr. side
Vis som Grid Liste

8 varer

Faldende orden
  1. Riesling Praelatenberg Grand Cru

    Topklasse riesling fra en af de bedste marker i Alsace. Gylden citrus i duften som kombineres pænt med ananas, fersken og frisk mineralitet. I smagen opleves stor smagsintensitet og en fin balancerende frugtsyre. Der er noter af frisk frugt og mineralske noter fra jorden. Ren og intens i eftersmagen som giver vinen kompleksitet nok til mere intense fiskeretter og modne oste.

    Praelatenberg marken er beliggende i Kintzheim som en enkel stor sammenhængende parcel. Jordbunden er granit og quartz over en bund af sand. Med en medium hældningsgrad er der her god grobund for riesling druen. Alle druer som Fernand Engel er dyrket økologisk.

    kr. 219,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

8 varer

Faldende orden

Historien starter i 1949, da Fernand Engel sammen med konen Elisa vender tilbage til Rorschwihr og grundlægger vinhuset opkaldt sig selv med blot et par hektar vinmarker.

Siden dengang er Fernand Engel forblevet et familieforetagende: I dag er det nemlig sønnen Bernard, hans kone Danielle og datter Sandrine, som sammen med sidstnævntes ægtemand, Xavier, og deres fælles datter, Amélie, driver stedet, hvor man efter 2006 har arbejdet udelukkende efter økologiske principper på de nu i alt 62 hektar vinmarker fordelt på hele 100 parceller i 8 forskellige landsbyen.

Her dyrkes der en blanding af Sylvaner, Pinot Blanc, Muscat, Riesling, Gewürztraminer, Auxerrois, Pinot Gris og Pinot Noir i en meget varieret jordbund bestående af en blanding af grus, mergel, kalksten, gnejs og granit.

Det har udmøntet sig i navnlig en række fremragende hvidvine, der har vundet flere prestigefyldte priser og også fået superlativerne frem hos fremtrædende anmeldere som James Suckling.

Men derudover laver Fernand Engel også fortrinlige røde, rosé og mousserende vine, som selvfølgelig også findes i vores sortiment.